Κοινωνία Σάββατο 2/01/2021, 16:32
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι αλλάζει για την κατοχή όπλου στην Ελλάδα

Τι αλλάζει για την κατοχή όπλου στην Ελλάδα

Διευκρινίσεις για την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, το οποίο διέπει την οπλοκατοχή στην Ελλάδα, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα:

  • Οι κάτοχοι όπλων για θήρα (σ.σ. κυνήγι), που δεν φέρουν την προβλεπόμενη σήμανση -δηλαδή επωνυμία κατασκευαστή ή εμπορική ονομασία, χώρα ή τόπο κατασκευής, αριθμός σειράς, έτος κατασκευής και μοντέλο όπου είναι εφικτό- είτε έχουν άδεια είτε όχι, θα πρέπει μέχρι και την 9η Νοεμβρίου του 2022 να ενδιαφερθούν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σήμανσης των όπλων τους, επικοινωνώντας έγκαιρα με το Τμήμα Ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, με την παραπάνω διαδικασία σήμανσης επιλύεται το πρόβλημα πώλησης, μεταβίβασης, εξαγωγής, κληρονομιάς που είχαν οι κάτοχοι όπλων θήρας άνευ της προβλεπόμενης σήμανσης.

Όσοι κάτοχοι τέτοιων όπλων δεν προβούν στη σήμανσή τους μέχρι τις 9 Νοεμβρίου του 2022, τα όπλα τους θα αφαιρούνται ή θα κατάσχονται ανάλογα την περίπτωση από τις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες.

Επιπλέον:

  • Οι κάτοχοι αδειών όπλων συλλεκτικών, ιστορικών ή οικογενειακών κειμήλιων, των οποίων οι άδειες είχαν εκδοθεί από τις αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες μέχρι και πριν από την 8η Απριλίου του 2016 και δεν είχαν προσκομίσει την βεβαίωση περί συλλεκτικότητας των όπλων τους και περί απενεργοποίησής τους όπου απαιτούνταν, υποχρεούνται να την υποβάλλουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2021. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, άδειες θα ανακαλούνται και τα όπλα θα αφαιρούνται.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News