Κοινωνία Παρασκευή 1/01/2021, 09:56
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο προγραμματισμός για τον εμβολιασμό των υγειονομικών

AP Photo

Έως τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί οι εργαζόμενοι σε υγειονομικές μονάδες του ΕΣΥ και ιδιωτικές κλινικές σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα ο εμβολιασμός των υγειονομικών θα επεκταθεί σε επιπλέον 40 νοσοκομεία του ΕΣΥ (υπενθυμίζεται ότι τώρα γίνεται σε εννέα νοσοκομεία). Στις 7 Ιανουαρίου θα προστεθούν στα νοσοκομεία που γίνονται εμβολιασμοί επιπλέον 40 και στις 11 Ιανουαρίου, 36.

Ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε ιδιωτικές κλινικές της χώρας θα γίνει στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Επιπλέον, τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, δομές φροντίδας χρονίως πασχόντων και κέντρα αποκατάστασης, οι οποίοι θα διενεργηθούν από κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.  

Να συμπεριληφθούν στον εμβολιασμό και οι υγειονομικοί που έχουν ήδη νοσήσει και δεν έχουν επαρκή επίπεδα αντισωμάτων ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία.

Να ενταχθούν και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί στις ομάδες προτεραιότητας για εμβολιασμό ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. 

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News