Κοινωνία Τρίτη 20/12/2022, 14:17
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΣΕΠ: Παρατάθηκε έως αύριο το μεσημέρι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

ΑΣΕΠ: Παρατάθηκε έως αύριο το μεσημέρι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Παράταση έως αύριο, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 12:00, στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό (προκήρυξη 2Γ/2022) αναμένεται να ανακοινώσει το ΑΣΕΠ, λόγω του μεγάλου αριθμού εκκρεμών αιτήσεων.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr). Μέχρι τώρα, έχουν υποβληθεί περίπου 94.000 αιτήσεις, ενώ άλλοι 12.000 υπέβαλαν αίτηση αλλά ακόμη δεν την οριστηκοποίησαν. Στις περισσότερες περιπτώσεις η εκκρεμότητα οφείλεται σε μη πληρωμή του παράβολου των 3 ευρώ, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η προμήθειά του γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) ή του ΑΣΕΠ.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν οι υποψήφιοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ και ΤΕ, αντίστοιχα), συμπεριλαμβανομένων των πτυχιούχων με τίτλους σπουδών που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό αρκεί να διαθέτουν πράξη αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή το ΙΤΕ ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Οι υποψήφιοι, στην ηλεκτρονική αίτησή τους, δηλώνουν τα προσόντα τους (τίτλοι σπουδών, άδειες άσκησης επαγγέλματος ή βεβαιώσεις εγγραφής, πιστοποιητικά), τους κωδικούς των θέσεων, τους κλάδους/ειδικότητες, καθώς και τα τυχόν απαιτούμενα πρόσθετα προσόντα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2023 για 5.124 μόνιμες θέσεις σε δημόσιους φορείς. Από αυτές, οι 3.502 προορίζονται για επιτυχόντες κατηγορίας ΠΕ, οι 1.565 για επιτυχόντες κατηγορίας ΤΕ και 57 για Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ). Οι επιτυχόντες θα μπουν σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα (πρώτο στάδιο), προκειμένου να συμμετάσχουν, σε δεύτερο στάδιο, σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων/ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου – κεντρική διοίκηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ανεξάρτητες αρχές, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, υπό την εποπτεία υπουργείου και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

Η αναλυτική κατανομή των θέσεων ανά φορέα, έδρα, κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα θα πραγματοποιηθεί με τις προκηρύξεις του δεύτερου σταδίου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News