Κοινωνία Παρασκευή 16/12/2022, 20:07
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρακολουθήσεις: Διάψευση Ντογιάκου ότι παρενέβη για να μην δοθούν στοιχεία από πάροχο

Διαψεύδει ο Εισαγγελέας του Ανώτατου δικαστηρίου δημοσιεύματα ότι παρενέβη για να μην δοθούν στοιχεία από πάροχο. Επιβεβαιώνει την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ΑΔΑΕ, ιδίου και νομικής υπηρεσίας ΟΤΕ

Παρακολουθήσεις: Διάψευση Ντογιάκου ότι παρενέβη για να μην δοθούν στοιχεία από πάροχο

Επίσημη γνωμοδότηση θα εκδοθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διευκρινιστεί πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο για το πότε επιτρέπεται να πληροφορείται η ΑΔΑΕ ή ενδιαφερόμενοι πολίτες ενδεχόμενη παρακολούθηση τους από την ΕΥΠ για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Η ανάγκη της έκδοσης γνωμοδότησης προέκυψε μετά από άτυπο αίτημα, που υποβλήθηκε από την νομική υπηρεσία της Cosmote την οποία επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΑΔΑΕ, κατόπιν αιτήματος δύο προσώπων, του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, που ζητούσαν να πληροφορηθούν αν ήταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Cosmote κυρία Νικολαϊδου επικοινώνησε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και ζήτησε τη νομική του θέση επί του θέματος, αν δηλαδή είναι νόμιμο να παράσχει ο πάροχος ενημέρωση ή όχι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, λόγω του ότι το θέμα από νομικής πλευράς εκτιμήθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ότι δεν ήταν σαφείς οι διατάξεις και χρήζουν ερμηνείας, αποφασίστηκε από τον ίδιο να υπάρξει γνωμοδότηση επίσημη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Πάντως, από την πλευρά του Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, επιβεβαιώνονται δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι υπήρξαν αλλεπάλληλες επικοινωνίες του ίδιου του κ. Ντογιάκου με τον κ. Ράμμο και την κυρία Νικολαϊδου για να διευκρινιστεί το όλο θέμα, αλλά κατηγορηματικά διαψεύδεται ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβη για να αποτραπεί η παροχή στοιχείων, κάτι που άλλωστε έγινε, όπως προέκυψε από την δημοσιοποίηση τους.

Η γνωμοδότηση θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ποιοι δικαιούνται να έχουν ενημέρωση για ενδεχόμενη παρακολούθηση τους για λόγους εθνικής ασφάλειας και ποια δικαιώματα έχει επ’ αυτού η ΑΔΑΕ.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

COSMOTE για παρακολουθήσεις: Δεν παρεμποδίστηκε το έργο της ΑΔΑΕ – Ο έλεγχος προχώρησε

Eurasia Group: Τι σημαίνει για την Ελλάδα το Qatargate

Παρακολουθήσεις: Έφοδοι των αρχών σε εταιρείες για το Predator

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Φως σε κάθε πτυχή της υπόθεσης – Τι δηλώνει ο Χατζηδάκης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News