Κοινωνία Πέμπτη 15/12/2022, 13:34
FREE NOW

Πώς θα μετακινηθούν οι Έλληνες στις γιορτές – Οι παράγοντες που εξετάζουν

Πώς θα μετακινηθούν οι Έλληνες στις γιορτές – Οι παράγοντες που εξετάζουν

Η ακρίβεια αλλάζει και τον τρόπο μετακίνησης των Ελλήνων, επηρεάζοντας μάλιστα και τις μετακινήσεις κατά τις επίμαχες μέρες της εορταστικής περιόδου. Ωστόσο, για την επιλογή τους, οι Έλληνες αξιολογούν παράλληλα και τον παράγοντα της ασφάλειας, αλλά και τη δυσκολία για εύρεση θέσης πάρκινγκ.

Σύμφωνα με έρευνα της FREE NOW, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα ταξί αναμένεται να αποτελέσουν τις δύο κύριες επιλογές ασφαλούς μετακίνησης, για τους Έλληνες που ζουν στις μεγάλες πόλεις, κατά την βραδινή έξοδο του Ρεβεγιόν. Συγκεκριμένα, το 22% των Ελλήνων δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει ΜΜΜ για τη μετακίνησή του, ενώ 21% δηλώνει πως θα επιλέξει ταξί συνολικά για την περίοδο των γιορτών.

Το 13% σημειώνει πως και η επιστροφή στο σπίτι θα γίνει με ταξί , μετά από κάθε έξοδο τις ημέρες των γιορτών, ως ο πιο ασφαλής και εύκολος τρόπος, δεδομένης της δυσκολίας στο παρκάρισμα που αναμένεται ορισμένες ημέρες. Κατά τα ευρήματα της έρευνας, το ταξί χαρακτηρίζεται ως η πλέον ασφαλής και άνετης λύση μετακίνησης στα οικογενειακά τραπέζια κατά την εορταστική περίοδο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις φετινές γιορτές, το 49% δηλώνει πως θα ταξιδέψει εκτός συνόρων, ενώ το 32% αυτών σκοπεύει να μοιραστεί τα έξοδα μετακίνησης, με την παρέα του. Επίσης το 86% δήλωσε πως σκοπεύει να περάσει τις γιορτές παρέα με την οικογένεια και αγαπημένους φίλους.

Σημειώνεται πως αρκετοί επανεξετάζουν συνολικά τις επιλογές τους στην καθημερινή μετακίνηση. Το 32% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι από τον επόμενο χρόνο θα προτιμούσε να μην έχει στην κατοχή του ιδιωτικό αμάξι και να μοιράζεται τις διαδρομές του, στοχεύοντας σε έναν πιο οικονομικό και οικολογικό τρόπο ζωής.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κυκλοφοριακό έμφραγμα στις πόλεις – Πόσες ώρες χάνουμε πίσω από το τιμόνι

Uber: Άλμα 180% στις διαδρομές στην τουριστική περίοδο

Free Now: Μίσθωση ποδηλάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ενεργή από σήμερα η υπηρεσία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News