Κοινωνία Δευτέρα 12/12/2022, 22:22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έργα και ημέρες της Σλοβάκας με τα χίλια πρόσωπα: Η κομπίνα με την εταιρεία δανείων και το διαμέρισμα «φάντασμα»

Έργα και ημέρες της Σλοβάκας με τα χίλια πρόσωπα: Η κομπίνα με την εταιρεία δανείων και το διαμέρισμα «φάντασμα»

Σε… επιστήμη είχε αναγάγει τις απάτες η ξανθιά καλλονή από τη Σλοβακία, η οποία συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες στην Ελλάδα. Η 37χρονη, η οποία τον τελευταίο 1,5 χρόνο βρίσκεται στη χώρα μας, διήγαγε πολυτελή βίο «φεσώνοντας» τα ξενοδοχεία όπου διέμενε. Τελικά, η δράση της έμελλε να σταματήσει στην Ελλάδα, όταν αποπειράθηκε να εξαπατήσει έναν οδηγό ταξί.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή της ξεκίνησε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου όταν η γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με ραδιοταξί, προκειμένου να τη μεταφέρει την επόμενη ημέρα από τη Ναύπακτο στην Κόρινθο, έναντι αμοιβής 200 ευρώ.

Η 37χρονη φτάνοντας στον προορισμό της, με το πρόσχημα ότι αδυνατούσε να καταβάλει το χρηματικό αντίτιμο σε μετρητά ή μέσω κάρτας, απέστειλε σε κινητό τηλέφωνο του υιού του οδηγού, εικονικό παραστατικό, πείθοντάς τον ότι έχει γίνει μεταφορά χρηματικού ποσού 250 ευρώ. Ο οδηγός ταξί αντιλήφθηκε την απάτη και την κατήγγειλε στην Αστυνομία, στελέχη της οποίας προχώρησαν στη σύλληψή της. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η 37χρονη είχε διαπράξει στη χώρα μας ακόμη τρεις απάτες σε ξενοδοχεία και μίνι μάρκετ, ενώ σε βάρος της εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για υποθέσεις απατών στη στη Σλοβακία. Κάπως έτσι η δράση της άρχισε να αποκαλύπτεται.

Η ίδρυση εταιρείας έμεινε… στα χαρτιά

Στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του kathimerini.gr, περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια οι απάτες που φέρεται να έχει διαπράξει η 37χρονη στη Σλοβακία. 

Σύμφωνα λοιπόν με το ένταλμα, η κατηγορούμενη, στις 18 Φεβρουαρίου 2021, προσέγγισε τον J. K., έναν άνδρα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, και του παρουσίασε μία επιχειρηματική ιδέα που αφορούσε σε ίδρυση εταιρείας για παροχή δανείων σε ιδιώτες. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «παρουσίασε σε ένα από τα θύματά της, τον J. K., ένα έργο με την ονομασία «Δώρισε δάνειο – Daruj uver» που συνίστατο στην παροχή δανείων και πιστώσεων σε ιδιώτες και ταυτόχρονα τον έπεισε ότι πίσω από το έργο αυτό υπήρχαν άνθρωποι με επιρροή. Παράλληλα, ζήτησε τη σύσταση επιχειρηματικής εταιρείας, η οποία θα είναι εγγεγραμμένη στο Εμπορικό Μητρώο». Ο J. K. τελικά πείστηκε και για την ίδρυση της εταιρείας μετέφερε σταδιακά στον λογαριασμό της 37χρονης 3.760 ευρώ. 

Στην εν λόγω υπόθεση, η κατηγορούμενη συνεργαζόταν, σύμφωνα με το ένταλμα, με έναν άνδρα, τον M. N., ο οποίος ετοίμασε τα απαιτούμενα πρακτικά για την ίδρυση της υποτιθέμενης εταιρείας παροχής δανείων, συνέταξε ένα καταστατικό και απέστειλε τα σχετικά έγγραφα στην 37χρονη, η οποία με τη σειρά της επικοινώνησε με το θύμα J. K. και του είπε ότι όλα είναι έτοιμα για την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας.

Κάπως έτσι ο «συνεργάτης» της ξεκίνησε να συντάσσει δανειακές συμβάσεις μεταξύ του παθόντος J. K. ως πιστωτή και τεσσάρων προσώπων ως οφειλέτες, παρά το γεγονός ότι τα άτομα αυτά δεν γνώριζαν πως είχαν εκδοθεί δανειακές συμβάσεις. Με τις ψεύτικες αυτές συμβάσεις η 37χρονη προέτρεψε τον J. K. να της παραδώσει κεφάλαια (υποτίθεται για τα δάνεια) με τον τελευταίο να της δίνει τελικά ένα φάκελο με 45.000 ευρώ.

«Μου μπλόκαραν την κάρτα»

Η επόμενη απάτη διαπράχθηκε στις 20 Μαρτίου 2021 με θύμα έναν άνδρα, τον M. S. Πιο συγκεκριμένα, η 37χρονη επικοινώνησε με τον άνδρα μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και του ανέφερε πως βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς της, ζητώντας του 2.600 ευρώ. Μάλιστα του έστειλε και ένα screenshot από την εφαρμογή ebanking του κινητού της με την υπόσχεση ότι θα του τα επιστρέψει άμεσα. Τελικά το θύμα πείστηκε και της απέστειλε 2.600 ευρώ.

Επόμενος «στόχος» της ήταν ένας άνδρας ονόματι P. C. Κατά την ίδια τακτική, η 37χρονη επικοινώνησε με το θύμα της και του ζήτησε να της μεταφέρει 1.000 ευρώ. Ο λόγος, όπως του είπε, είναι ότι η κάρτα της είχε μπλοκαριστεί μέσα σε ένα μηχάνημα ATM και δεν μπορούσε να κάνει ανάληψη μετρητών. Ο P. C. πείστηκε και της έδωσε τα χρήματα χωρίς φυσικά να τα πάρει ποτέ πίσω.

Έπαιρνε προκαταβολές για διαμέρισμα «φάντασμα»

Το επόμενο θύμα της εντυπωσιακής 37χρονης ήταν μία γυναίκα, η Z. S., από την οποία απέσπασε 1.750 ευρώ. Αυτό το κατάφερε μέσω μίας απατηλής αγγελίας για ενοικίαση διαμερίσματος στη Μπρατισλάβα. Η Z. S. εξέφρασε ενδιαφέρον για το διαμέρισμα και η 37χρονη την έπεισε να της καταβάλει 750 ευρώ ως εγγύηση και στη συνέχεια 1000 ευρώ ως μίσθωμα για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Η γυναίκα έδωσε τα λεφτά, τα κλειδιά του διαμερίσματος όμως δεν παραδόθηκαν. 

Την ίδια ακριβώς τακτική ακολούθησε η 37χρονη και στην περίπτωση ακόμη δύο θυμάτων, από τα οποία κατάφερε να αποσπάσει 1.750 ευρώ και 1.100 ευρώ αντίστοιχα. 

Οι απάτες στην Ελλάδα

Εκτός όμως από τη Σλοβακία, η ξανθιά καλλονή εμπλέκεται και σε τρεις απάτες που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η 37χρονη από τις 30/11/2022 έως και 5/12/2022, διέμεινε σε ξενοδοχείο στη Ναύπακτο και με το πρόσχημα ότι θα πληρώσει ο σύντροφός της και ακολούθως προφασιζόμενη καταβολή των χρημάτων μέσω e-banking, απέστειλε μέσω email, εικονικό παραστατικό ότι έχει γίνει μεταφορά του χρηματικού ποσού των 600 ευρώ προς τον τραπεζικό λογαριασμό του ξενοδοχείου.

Η κατηγορούμενη εξαπάτησε με τον ίδιο τρόπο υπαλλήλους ξενοδοχείου στην Πάτρα, όπου διέμεινε από τις 26-11-2022 έως και 30-11-2022. Τους απέστειλε εικονικές και ψευδείς αποδείξεις και δεν κατέβαλλε το αντίτιμο για τις διανυκτερεύσεις της, καθώς και για τις συμπληρωματικές υπηρεσίες, που της είχαν παρασχεθεί.

Τέλος, την 1η Δεκεμβρίου 2022, η κατηγορούμενη παρήγγειλε προϊόντα αξίας 150 ευρώ από μίνι μάρκετ στην Πάτρα, τα οποία παρέλαβε, εξαπατώντας τους υπεύθυνους του καταστήματος και χωρίς να καταβάλει το σχετικό αντίτιμο.

«Η εντολέας μου σκοπεύει και επιθυμεί να αποζημιώσει όσους υπέστησαν βλάβη»

Έργα και ημέρες της Σλοβάκας με τα χίλια πρόσωπα: Η κομπίνα με την εταιρεία δανείων και το διαμέρισμα «φάντασμα»-1Ο δικηγόρος της 37χρονης, κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, μιλώντας στο kathimerini.gr, δήλωσε σχετικά: «Η εντολέας μου τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αποφασίσει εάν επιθυμεί να μεταβεί στην πατρίδα της για να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει εκεί ή θα αντιλέξει στην έκδοσή της.

Σχετικά δε με τις άλλες κατηγορίες για μικρά χρηματικά ποσά στην Ελλάδα σκοπεύει και επιθυμεί να αποζημιώσει όσους υπέστησαν βλάβη. Το λευκό ποινικό της μητρώο, οι σπουδές της και η προηγούμενη εργασία της καθώς και η διαβίωσή της στην Ελλάδα τον τελευταίο 1,5 χρόνο συνηγορούν στο ότι η υπόθεση έλαβε υπερβολικές διαστάσεις σε σχέση με αυτές που πραγματικά έχει».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News