Κοινωνία Κυριακή 11/12/2022, 07:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Gaia: Iσχυρές βροχές και καταιγίδες – Πού θα χτυπήσει το φαινόμενο

Κακοκαιρία Gaia: Iσχυρές βροχές και καταιγίδες – Πού θα χτυπήσει το φαινόμενο

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε το Σάββατο (10-12-2022) με α.α. 21, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα νεώτερα προγνωστικά στοιχεία.

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία Gaia προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας έως και τη νύχτα της Κυριακής (11-12-2022) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλα ύψη υετού, θυελλώδεις νότιους ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Τα ισχυρά φαινόμενα που έχουν αρχίσει να σημειώνονται θα συνεχιστούν την Κυριακή (11-12-2022):

α. μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας

β. μέχρι το απόγευμα, στη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά

γ. από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

δ. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στις Κυκλάδες και την Κρήτη 

ε. από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα, στα Δωδεκάνησα

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται τη νύχτα προς την Κυριακή (11-12-2022) να είναι ιδιαίτερα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News