Κοινωνία Πέμπτη 31/12/2020, 11:12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με μοντέλο Χριστουγέννων και αυστηρότεροι οι έλεγχοι την Πρωτοχρονιά

Με μοντέλο Χριστουγέννων και αυστηρότεροι οι έλεγχοι την Πρωτοχρονιά

Αυστηρούς ελέγχους σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες αρχές για την αποτροπή του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού μέσω του συγχρωτισμού προβλέπει το σχέδιο για την Πρωτοχρονιά. Η ανάγκη αυστηρής τήρησης των περιοριστικών μέτρων βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας υπουργικής τηλεδιάσκεψης και όπως ειπώθηκε «οι αστυνομικοί θα κάνουν αλλαγή του χρόνου στους δρόμους».

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες, στο πρότυπο του σχεδίου των Χριστουγέννων, ειδικά για τις βραδινές ώρες της αλλαγής του χρόνου που εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, όπως τονίστηκε, θα επιδειχθεί ιδιαίτερη αυστηρότητα στους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και τήρηση δίχως παρεκκλίσεις όλων των πρωτοκόλλων και των περιοριστικών μέτρων καραντίνας, επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι με ποικίλες δικαιολογίες να έχουν φύγει για διακοπές σε διάφορους προορισμούς.

Υπενθυμίζεται πως ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ προβλέπει σαρωτικούς ελέγχους με την ανάπτυξη πάνω από 10.000 αστυνομικών στους δρόμους της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι απόψε στις 22:00 έως τις 5:00 το πρωί, απαγορεύεται η κυκλοφορία, με εξαιρέσεις για λόγους υγείας, εργασίας και βόλτας οικόσιτου ζώου. Στο διάστημα αυτό μπορεί να υπάρξει και διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας, όσο και άλλων μεγάλων πόλεων, προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα οχήματα που κινούνται. 

Χαρακτηριστική ήταν η σχετική αναφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ είπε πως «δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News