Κοινωνία Πέμπτη 31/12/2020, 07:58
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοχρονιά με αυστηρούς ελέγχους – Πάνω από 10.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Sms με τον κωδικό 6 στο 13033 για μετακινήσεις λόγω ρεβεγιόν

Φωτ. Intime

Σαρωτικούς ελέγχους με την ανάπτυξη πάνω από 10.000 αστυνομικών στους δρόμους όλης της χώρας προβλέπει ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού την Πρωτοχρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι απόψε στις 22:00 έως τις 5:00 το πρωί, απαγορεύεται η κυκλοφορία, με εξαιρέσεις για λόγους υγείας, εργασίας και βόλτας οικόσιτου ζώου. Στο διάστημα αυτό μπορεί να υπάρξει και διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας, όσο και άλλων μεγάλων πόλεων, προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα οχήματα που κινούνται. Σημειώνεται ότι για τη μετάβασή τους σε ρεβεγιόν οι πολίτες πρέπει να στέλνουν sms με τον κωδικό 6 στο 13033 και αντίστοιχο για την επιστροφή. 

Χαρακτηριστική ήταν η σχετική αναφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ είπε πως «Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων».

Έμφαση θα δώσει η ΕΛΑΣ και στους ελέγχους σε πλατείες, μέσα μαζικής μεταφοράς και σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Οσον αφορά σε συγκεντρώσεις σε σπίτια, υπενθυμίζεται ότι επιτρέπονται μέχρι εννέα άτομα και η Αστυνομία θα μπορεί να παρέμβει σε σπίτια με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού μετά από καταγγελία, ενώ για παράβαση το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη είναι 3.000 ευρώ και για τους παρευρισκόμενους 300 ευρώ. 

Σχετικά με την προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες, σημειώνεται, ότι οι επικεφαλής των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών είναι σε επικοινωνία με τους μητροπολίτες και τους ιερείς των ενοριών, προκειμένου να τηρηθούν οι περιορισμοί, που είναι οι εξής: Ενα άτομο ανά 15 τετραγωνικά, δύο μέτρα απόσταση και μέχρι είκοσι πέντε άτομα μέσα στην εκκλησία ή έως πενήντα άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς και πάντα με μάσκες. Διευκρινίζεται, ότι η μετάβαση στους ναούς γίνεται επίσης υποχρεωτικά με SMS και κωδικό 6 στο 13033.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News