Κοινωνία Κυριακή 4/12/2022, 07:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γλυπτά του Παρθενώνα: Επιβεβαιώνονται οι συνομιλίες με το Βρετανικό Μουσείο

Γλυπτά του Παρθενώνα: Επιβεβαιώνονται οι συνομιλίες με το Βρετανικό Μουσείο

«Η Ελλάδα σε προκαταρκτικές συνομιλίες με το Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα», αναφέρει σε άρθρο του ο Guardian, επικαλούμενος ως πηγή τον υπουργό Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτη.

«Είναι αλήθεια ότι διεξάγεται διάλογος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Βρετανικού Μουσείου. Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σε προκαταρκτικές συνομιλίες και, ναι, έχω συναντήσει τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν», δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτη μιλώντας στον Guardian.

Μιλώντας προ ημερών σε εκδήλωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου στο London School of Economics, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει σχετικά: «Έχουμε δει πρόοδο. Δεν θέλω να μιλήσω δημόσια για τις συζητήσεις που έχουν γίνει. Πιστεύω όμως ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη κατανόηση ότι ίσως μπορεί να βρεθεί μια αμοιβαία ωφέλιμη λύση που θα έχει ως αποτέλεσμα την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη και τις ανησυχίες που μπορεί να έχει το Βρετανικό Μουσείο. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο δημόσια επί του παρόντος. Επαναλαμβάνω όμως ότι αισθάνομαι τη δυναμική».

Ο Guardian επικαλείται, παράλληλα, ως πηγή και σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα το οποίο κάνει λόγο για «κρυφές επαφές Μητσοτάκη, Δένδια και Γεραπετρίτη με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου στο Λονδίνο» υπό τον τίτλο «Οι 4 μυστικές συναντήσεις για τα Γλυπτά».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News