Κοινωνία Κυριακή 20/11/2022, 17:07
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έγκριση ΠΔ για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Θεσσαλονίκη: Έγκριση ΠΔ για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

«Σημαντική στιγμή για τη Θεσσαλονίκη» και «μεγάλη δικαίωση για τον δήμο» χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος για το Μουσείο Ολοκαυτώματος.

«Παραχωρώντας επιπλέον 10 στρέμματα, το έργο ξεμπλόκαρε και αυτή η ιστορική υποχρέωση της πόλης απέναντι στη Μνήμη των ανθρώπων της παίρνει σάρκα και οστά» σημείωσε ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε ότι ο δήμος συνέβαλε με όλες τις δυνάμεις του, συνεργαζόμενος με τους εμπλεκόμενους φορείς, υπό τον συντονισμό του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, ώστε να δοθούν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που αφορούσαν το έργο.

Προσθέτει επίσης, ότι θα ήθελε να συγχαρεί τις τεχνικές και τη νομική υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης για την υποδειγματική συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. και την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης αναφορικά με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.

«Πλέον ανοίγει ο δρόμος, ώστε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ένα παγκόσμιο μνημείο κατά του ρατσισμού παράλληλα με ένα μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου και ιστορικής μνήμης στα δυτικά της», καταλήγει ο κ. Ζέρβας.

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News