Κοινωνία Δευτέρα 14/11/2022, 17:26
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετρό Εξάρχεια: Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα κατοίκων για «πάγωμα» των έργων

Μετρό Εξάρχεια: Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα κατοίκων για «πάγωμα» των έργων

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση κατοίκων των Εξαρχείων, οι οποίο ζητούσαν με προσωρινή διαταγή το «πάγωμα» των αποφάσεων με τις οποίες εγκρίθηκαν τα έργα για την κατασκευή του σταθμού του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων.

Στις προσφυγές τους, οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η δημιουργία σταθμού τού Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς θα επιφέρει την πλήρη καταστροφή της αισθητικής φυσιογνωμίας της πλατείας, καθώς και θα προκαλέσει και βλάβη στην κοινωνικοοικονομική ζωή στη γύρω περιοχή.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των Εξαρχείων ζητούσαν να ανασταλεί και να ακυρωθεί της από 7.10.2022 απόφασης του γενικού διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία εγκρίθηκαν τα έργα για την κατασκευή σταθμού του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και της από 10.5.2021 απόφασης του υπουργού Υποδομών με την οποία εγκρίθηκε η κατάληψη της πλατείας Εξαρχείων για την κατασκευή του σταθμού του Μετρό «Εξάρχεια».

Στις προσφυγές υποστηρίζεται ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις εκδόθηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί η διαδικασία της διαβούλευσης με τους κατοίκους της περιοχής, έτσι ώστε να μπορέσουν να υποβάλουν τις απόψεις τους για εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων. Παράλληλα, δηλώνουν πως τα έργα στην πλατεία Εξαρχείων ξεκίνησαν πριν την εκπόνηση και έγκριση της Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΤΕΠΕΜ).

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News