Κοινωνία Σάββατο 15/10/2022, 13:13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύμα κακοκαιρίας στην Κρήτη: Ένας νεκρός – Αναφορές για αγνοουμένους

Κύμα κακοκαιρίας στην Κρήτη: Ένας νεκρός – Αναφορές για αγνοουμένους

Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου εκδηλώθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, ο άνδρας εντοπίστηκε από δύτες εκτός του οχήματος στο οποίο βρίσκονταν νωρίτερα, όταν τον παρέσυρε χείμαρρος. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων από τους πολίτες καθώς όπως σημειώνει πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μέρα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, δύο ακόμη άνθρωποι αγνοούνται, με την Πυροσβεστική να έχει τεθεί σε κινητοποίηση και να τους αναζητεί, καθώς υπάρχουν φόβοι πως έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Η ραγδαία αλλαγή του καιρού έχει προκαλέσει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην παραλιακή περιοχή της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς του Δήμου Μαλεβιζίου Ηρακλείου, όπου ακόμη και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά.

Με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου, καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου, ακόμη και στον Βόρειο Οδικό Άξονα που έχουν καταγράφει κατολισθήσεις. 

Στα σημεία που εντοπίζονται προβλήματα βρίσκονται ήδη κλιμάκια της πυροσβεστικής και συνεργεία της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών. 

Εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται και σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, όπου δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι σε πολλά σημεία η κυκλοφορία. 

Προβλήματα καταγράφονται και στη δυτική Κρήτη. Στον Σταυρό Ακρωτηρίου, στα Χανιά, πλημμύρισαν δρόμοι. «Έχουμε κάποιες καταστροφές, σε μια περιορισμένη έκταση στον Σταυρό. Έχουν πλημμυρίσει κάποια σπίτια. Έχουν παρέμβει η πυροσβεστική και οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας. Παρά τις καταστροφές η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Δεν κινδύνευσε κάποια ανθρώπινη ζωή» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από CRETAPOST.GR, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News