Κοινωνία Τρίτη 29/12/2020, 11:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: Ενεργοποιεί 49 νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Περιφέρεια Αττικής: Ενεργοποιεί 49 νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Ακόμη 49 ψηφιακές υπηρεσίες ενεργοποιεί η Περιφέρεια Αττικής κατόπιν σχετικής απόφασης του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και υπό τον συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή.

Ήδη παρέχονται ψηφιακά από την Περιφέρεια 171 υπηρεσίες ενώ με την ενεργοποίηση των 49 νέων υπηρεσιών, το σύνολο των παρεχόμενων ψηφιακών υπηρεσιών ανεβαίνει στις 220.

Οι 49 νέες ψηφιακές υπηρεσίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας από τις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις και της Αυτοτελή Διεύθυνση Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης και θα ενεργοποιηθούν σταδιακά στον «ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» – https://pattikis.gr/,  μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2021.

Αναλυτικά,  θα ενεργοποιηθούν:

-23 νέες ψηφιακές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού (σύλλογοι – σωματεία)

-22 νέες ψηφιακές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Υγείας (κλινικές)

-3 νέες ψηφιακές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας

-1 νέα ψηφιακή υπηρεσία της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού

«Η Περιφέρεια αξιοποιώντας την υφιστάμενη τεχνολογική και ψηφιακή υποδομή της συνεχίζει τον εμπλουτισμό του ψηφιακού οπλοστασίου της, με στόχο να περάσει σε μία νέα ψηφιακή εποχή με τον πολίτη στην πρώτη γραμμή και στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή του. Με σταθερά βήματα, προχωράμε στην υλοποίηση του στόχου μας να παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλουν και να παραλαμβάνουν ψηφιακά τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που ζητούν από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας» δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News