Κοινωνία Παρασκευή 7/10/2022, 10:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Κεραμέως: Σχέδιο 20 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών

Ν. Κεραμέως: Σχέδιο 20 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών
Σχέδιο ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ για την ουσιαστική ανακαίνιση των υφιστάμενων φοιτητικών εστιών έχει καταθέσει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

Παράλληλα, θα κατασκευαστούν 8.150 νέες κλίνες σε πέντε πανεπιστήμια της χώρας, σε Κρήτη, Θεσσαλία, Έβρο, Δυτική Μακεδονία και Δυτική Αττική, μέσω σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε ως άκρως επιτυχημένη την αστυνομική επέμβαση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, σημειώνοντας ότι μπήκε τέλος σε ένα κραυγαλέο καθεστώς ανομίας, που υπήρχε πολλά χρόνια, και άλλοι εθελοτυφλούσαν. 

Ανακοινώσε παράλληλα ότι σε ένα μήνα 30 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια όπως το Γιέιλ, το Χάρβαρντ, και το Κολούμπια, έρχονται στην χώρα μας, για κοινά πρόγραμμα σπουδών, αγγλόφωνα προγράμματα, αλλά και ανταλλαγές καθηγητών, ερευνητών και φοιτητών. 

Η υπουργός δήλωσε ακόμη ότι φέτος έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών όλων των εποχών, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση διόρισε 6.000 εκπαιδευτικούς στην ειδική αγωγή ενώ μέχρι τώρα δεν είχε διοριστεί ούτε ένας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
arrow-top