Κοινωνία Δευτέρα 28/12/2020, 18:03
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση Εισαγγελίας ΑΠ για επίθεση σε ανήλικα στο Ωραιόκαστρο

Παρέμβαση Εισαγγελίας ΑΠ για επίθεση σε ανήλικα στο Ωραιόκαστρο

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε το επεισόδιο, που σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η αρμόδια αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου για θέματα ρατσιστικής βίας παρενέβη και ζήτησε ενημέρωση από τις εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης, αλλά και εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ρατσιστικά εγκλήματα.

Ήδη ένας 38χρονος και ο 14χρονος γιος του ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο επεισόδιο που σημειώθηκε σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ συνελήφθη κι ένας 15χρονος αλλοδαπός που φιλοξενείται στη δομή κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε σε βάρος του ο 38χρονος.

Με προφορική εντολή του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για τον 38χρονο ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τη διερεύνηση της καταγγελίας χειρίζεται το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, περίπου 12 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τη δομή με τα ανήλικα και ακολούθως πέντε από αυτούς εισήλθαν στο προαύλιο και διαπληκτίστηκαν με ανήλικους φιλοξενούμενους, ενώ αναφέρθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός τεσσάρων νεαρών αλλοδαπών.

Με πληροφορίες από την Καθημερινή

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News