Κοινωνία Πέμπτη 15/09/2022, 19:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με γενικό σύνθημα «Συνδυάζω-Μετακινούμαι», ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει και φέτος, για 5η φορά, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Στην εποχή της κλιματικής κρίσης και των υψηλών τιμών ενέργειας, ο Δήμος Θηβαίων  επέλεξε αυτή τη χρονιά να εστιάσει σε δράσεις ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, με επίκεντρο την άθληση και τις εναλλακτικές μορφές μετακίνησης. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία, με απώτερο στόχο μια πόλη προσβάσιμη για όλους.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Θηβαίων εκπονεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας(ΣΒΑΚ), προωθώντας εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και μέσα από μια συλλογική προσπάθεια να βελτιωθεί η κινητικότητα της περιοχής και εν γένει η καθημερινότητα των πολιτών. 

«Η Θήβα είναι μία από τις 43 πόλεις της Ελλάδας που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Συμμετέχουμε ενεργά, επιλέγουμε αυτές τις ημέρες, αλλά και κάθε μέρα, ορθούς τρόπους μετακίνησης, που μας κρατούν σωματικά και ψυχικά υγιείς», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.

Πρόγραμμα Δράσεων

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου: O «Δρόμος  του Επαμεινώνδα», λαϊκός ημιμαραθώνιος που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων (ΣΔΥΜ) Θήβας, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Δήμου Θηβαίων (ΔΟΘ). 

Η εκκίνηση για τη διαδρομή 21,5 χιλιομέτρων θα γίνει από το Τρόπαιο της Μάχης των Λεύκτρων, ενώ για τη διαδρομή 6,8 χιλιομέτρων η εκκίνηση θα γίνει από την πλατεία του Λουτουφίου. 

Οι απονομές θα γίνουν στην κεντρική πλατεία της Θήβας στις 12:00. Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου: ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α) Θήβας-Βοιωτίας, διοργανώνουν περιβαλλοντική δράση πεζοπορίας και φύτευσης στο Μοσχοπόδι. Στη δράση «Βιώσιμη Κινητικότητα και ΑμεΑ», η οποία απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία, θα συμμετάσχουν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θήβας και το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης(ΕΕΕΕΚ) Θήβας.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου: Δράση πεζοπορίας με διάρκεια περίπου μιάμισης ώρας η οποία σχεδιάσθηκε σε συνεργασία με τον ΣΔΥΜ Θήβας. Σημείο συνάντησης το Θέατρο Μοσχοποδίου και ώρα 6:30 μ.μ.

Οι δράσεις κορυφώνονται με την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News