Κοινωνία Σάββατο 26/12/2020, 12:08
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Πιθανό το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου

φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Πιθανότητα για άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, καθώς είναι κάτι που, όπως είπε, αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. 

Μιλώντας στο OPEN ο Στέλιος Πέτσας πρόσθεσε πως θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά και πως μετά τα σχολεία θα ανοίξουν κι άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, «αρκεί να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε».

Όσον αφορά στα πρώτα εμβόλια του κορωνοϊού που έφτασαν τα Χριστούγεννα στη χώρα μας και σήμερα το πρωί στην Αθήνα, ο κ. Πέτσας είπε ότι από αύριο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα γίνουν συμβολικά οι εμβολιασμοί της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και σιγά – σιγά τα σκευάσματα θα διανεμηθούν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. Επιπλέον, σημείωσε πως εφόσον τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ, είναι ασφαλή όποιας μάρκας και αν είναι.

Για τα μέτρα περιορισμού και τα σενάρια για την άρση τους από τη νέα χρονιά, μίλησε στο ΜΕGA και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Αναφερόμενος στην αγορά, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως είναι σημαντικός ο τζίρος που προστέθηκε στα καταστήματα από το click away, μέτρο που όπως είπε «δούλεψε» περισσότερο για τα καταστήματα που ήταν πιο οργανωμένα. «Είχαμε περίπου το 35% του τζίρου του περσινού για τα οργανωμένα καταστήματα, του οποίου το 70% προήλθε από το click away. Λειτούργησε ικανοποιητικά αλλά όχι όπως το φυσικό κατάστημα», είπε. 

Σε ερώτηση αν μετά τις 7 Ιανουαρίου μπορεί να λειτουργήσει ένα μοντέλο λειτουργίας του εμπορίου με ζώνες ή με φυσική παρουσία στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού, τόνισε ότι οι εδικοί θα κάνουν τις εισηγήσεις τους στον πρωθυπουργό που θα λάβει τις αποφάσεις. 

Οι νέες ανακοινώσεις για τα καταστήματα θα γίνουν δύο-τρεις μέρες πριν τις 7 Γενάρη αφού γίνει η ανάλυση του ιικού φορτίου. Για την εστίαση είπε πως είναι «πολύ δύσκολο να ανακοινωθεί πότε θα γίνει αυτό». 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
arrow-top