Κοινωνία Τρίτη 23/08/2022, 14:42
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρ. Στυλιανίδης: Ερχονται επικίνδυνα φαινόμενα – Αν χρειαστεί, θα ενεργοποιηθεί το 112

Χρ. Στυλιανίδης: Ερχονται επικίνδυνα φαινόμενα – Αν χρειαστεί, θα ενεργοποιηθεί το 112

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα.

Όπως ανέφερε σε σχετική ενημέρωση ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, οι μετεωρολόγοι έχουν εφιστήσει την προσοχή καθώς αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα. Μάλιστα, τα φαινόμενα θα είναι πάρα πολύ έντονα κατά τόπους και κατά διαστήματα και θα πλήξουν όλη τη χώρα.  

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε ισχυρή σύσταση σε όλους τους πολίτες στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο.

Παράλληλα, ζήτησε από οδηγούς και πεζούς να μην διασχίζουν ποτέ ορμητικά νερά και χειμάρρους (τις λεγόμενες ιρλανδικές διαβάσεις), ενώ ανέφερε ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν κατασκηνωτές. Απηύθυνε, επίσης, έκκληση στους ξενοδόχους και σε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό να προειδοποιήσουν τους τουρίστες για την κακοκαιρία.

«Φαίνεται να είναι μια σχετικά σύντομη, αλλά έντονη κακοκαιρία. Ενδεχομένως να λάβει, όμως, επικίνδυνες διαστάσεις. Παρακαλώ να μην την υποτιμήσουμε. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας. Αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες μετακινήσεις στις περιοχές εκδήλωσης της κακοκαιρίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Μηνύματα από το 112, αν κριθεί σκόπιμο

Από τις αρχές θα εκδίδονται συνεχώς ανακοινώσεις και αν κριθεί σκόπιμο, θα ενεργοποιηθεί και το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων.

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ήδη από χθες, σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού, έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

«Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενων συνεπειών εξαιτίας της κακοκαιρίας και να λάβουν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, ιδίως για την αποτροπή εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων. Απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση», ανέφερε ο υπουργός.

Στη σύσκεψη υπό τον κ. Στυλιανίδη συμμετείχαν ο υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνά, ο αναπληρωτής υπουργος Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανς, ο Υπαρχηγούς ΠΣ, Αντιστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος, ο Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, Ελευθέριος Γκαρίλας, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News