Κοινωνία Πέμπτη 18/08/2022, 12:45
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Έτοιμος ο δρόμος στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης – Προχωρούν οι εργασίες στην παραλιακή

Έτοιμος ο δρόμος στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης – Προχωρούν οι εργασίες στην παραλιακή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο για βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου και στη Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής.

Το νέο οδικό δίκτυο στη διαδρομή από τη Βουλιαγμένη μέχρι και την Βάρκιζα, περιοχή Λιμανάκια Βουλιαγμένης, έχει ολοκληρωθεί με την εκπλήρωση των εργασιών αντικατάστασης του φθαρμένου οδοστρώματος με νέο αντιολισθητικό και αθόρυβης κύλισης ασφαλτοτάπητα. Επίσης, τοποθετήθηκαν νέες πινακίδες σήμανσης και νέα διαγράμμιση.

Έτοιμος ο δρόμος στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης – Προχωρούν οι εργασίες στην παραλιακή-1

Ταυτόχρονα, έχουν τοποθετηθεί νέα φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης σε όλο το μήκος της διαδρομής από το κέντρο της Αθήνας μέχρι το Σούνιο. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις εντάσσονται στο ευρύτερο έργο αναβάθμισης του φωτισμού και εξοικονόμησης ενέργειας των κεντρικών οδικών αξόνων από την Περιφέρεια Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 37 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Περιφέρεια Αττικής εκτός από τις οδικές εργασίες, έχει προβεί στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής και σε σημαντικές βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας, όπως η αντιμετώπιση της αποκόλλησης βράχου στις Σήραγγες του Καραμανλή αλλά και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα οδικής ασφάλειας στη θέση «Ευκάλυπτα» στο 44ο χλμ της λ. Βάρκιζας – Σουνίου.

Έτοιμος ο δρόμος στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης – Προχωρούν οι εργασίες στην παραλιακή-2

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επεσήμανε σχετικά: «Η παραλιακή λεωφόρος αλλάζει όψη. Γίνεται ένας σύγχρονος, ασφαλής και λειτουργικός δρόμος, όπως είχαμε δεσμευθεί. Με γνώμονα την ασφάλεια, σε μία λεωφόρο με έντονο κυκλοφοριακό φόρτο ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, προχωρήσαμε σε εργασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου, οι οποίες δεν είχαν γίνει για πολλά χρόνια.  Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι για εμάς αξία αδιαπραγμάτευτη και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, χωρίς καθυστερήσεις».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News