Κοινωνία Παρασκευή 25/12/2020, 20:02
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια

Το φορτηγό που τα μεταφέρει πέρασε από τον Προμαχώνα και συνεχίζει το ταξίδι του προς τη Θεσσαλονίκη

Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια

Πέρασαν τα ελληνικά σύνορα οι πρώτες παρτίδες εμβολίων κατά του κορωνοϊού που αναλογούν στην Ελλάδα. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ το φορτηγό που μεταφέρει τις πρώτες 9.750 δόσεις εμβολίων πέρασε τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και κινείται προς τη Θεσσαλονίκη.

Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια-1

Σύμφωνα με τον ίδιο σταθμό το φορτηγό θα παραμείνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη και αύριο θα συνεχίσει το ταξίδι του για την Αττική. Τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε ειδικούς χώρους οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές για την αποθήκευση φαρμακευτικών προϊόντων και από εκεί θα ξεκινήσει η διανομή τους στα κέντρα εμβολιασμού.

Στις 27 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο νοσοκομείο Σωτηρία, στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Θριάσιο και στο Ασκληπιείο της Βούλας. Την Κυριακή θα εμβολιαστούν επίσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Την επομένη θα γίνει η διανομή προς τα νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο προσωπικό των συγκεκριμένων νοσοκομείων στις 29 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News