Κοινωνία Πέμπτη 11/08/2022, 09:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρακολουθήσεις: Ξεκινούν οι έρευνες του εισαγγελέα Ντογιάκου

Παρακολουθήσεις: Ξεκινούν οι έρευνες του εισαγγελέα Ντογιάκου

Με την κατάθεση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, που έχει από καιρό προχωρήσει σε αποκαλύψεις για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ξεκινάει η έρευνα που διενεργεί προσωπικά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δημοσιογράφος θα καταθέσει σήμερα για όσα έχουν περιέλθει εις γνώσιν του για το θέμα, το οποίο ήδη αποτελεί αντικείμενο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ έχει εγείρει, πέραν των πολιτικών παραμέτρων, και συνταγματικές αλλά και νομικές πτυχές.

H κατάθεση του δημοσιογράφου κρίθηκε αναγκαία, καθώς πέραν των αποκαλύψεων που έχει κάνει από καιρό για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ενδιαφέρον έχει προκαλέσει και η ανάρτησή του πριν από δύο ημέρες στο Twitter, ότι και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τελούσε υπό παρακολούθηση, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε ιδιωτικές συζητήσεις με τη σύζυγο και την κόρη του.

Η έρευνα που διενεργεί ο επικεφαλής της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αναφέρεται στο πώς έγινε γνωστό ότι συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ, ενώ για την ουσία των καταγγελιών διεξάγεται χωριστή έρευνα από εισαγγελείς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ειδικότερα, πέραν των ενεργειών Ντογιάκου που αφορούν το επιμέρους αλλά ουσιώδες θέμα πώς γνωστοποιήθηκαν οι παρακολουθήσεις, τρεις εισαγγελείς ήδη διενεργούν έρευνα τόσο για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη όσο και γι’ αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Πλην του Τάσου Τέλλογλου, που θα μεταβεί σήμερα στον Αρειο Πάγο, ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καλέσει σε κατάθεση και τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη την επόμενη εβδομάδα, στις 16 του μηνός, καθώς οι καταγγελίες του περί παρακολούθησης άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου για το εν λόγω θέμα.

Πάντως, προς το παρόν δεν έχει κληθεί ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος και έχει υποβάλει αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πριν η υπόθεση με την παρακολούθησή του προσλάβει τις πολιτικές διαστάσεις που προσέλαβε.

Σε κάθε περίπτωση, από εισαγγελικές πηγές έγινε γνωστό ότι η έρευνα θα «τρέξει» προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να δοθεί εικόνα πραγματικότητας, όσο αυτό είναι εφικτό, για μια υπόθεση που αγγίζει ουσιώδη και βασικά θέματα του κράτους δικαίου και της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News