Κοινωνία Παρασκευή 25/12/2020, 11:43
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόθεση για άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου

Πρόθεση για άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου

Tην αισιοδοξία ότι οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία τις 8 Ιανουαρίου εξέφρασε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.

Σοβαρή και απαραίτητη προϋπόθεση η γνώμη των επιστημόνων. Πρόθεση και προσπάθεια, εφόσον συμφωνούν και οι λοιμωξιολόγοι, είναι να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου, ανέφερε η κ. Ζαχαράκη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Ερωτηθείσα εάν η απόφαση αφορά δημοτικά, αλλά και γυμνάσια και Λύκεια, η υφυπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι αυτό θα καθορισθεί από τις αποφάσεις των ειδικών, θυμίζοντας ότι στο προηγούμενο lockdown το άνοιγμα των σχολείων είχε γίνει σε δύο φάσεις.

Η πορεία των κρουσμάτων καθορίζει τις αποφάσεις, επανέλαβε η κ. Ζαχαράκη, προσθέτοντας ότι στην αρχή της νέας χρονιάς η εικόνα θα είναι πιο ξεκάθαρη όσον αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με την ίδια απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Όλες οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να σταθμίσουν το όφελος της φυσικής παρουσίας των παιδιών στις τάξεις.

H κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στην τηλεκπαίδευση και στο ψηφιακό άλμα που συμβαίνει σε όλες τις υπηρεσίες και υπουργεία. Η τηλεκπαίδευση θα μείνει ως συμπληρωματικό εργαλείο της εκπαίδευσης, ως παρακαταθήκη για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, τόνισε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News