Κοινωνία Παρασκευή 25/12/2020, 09:27
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χριστούγεννα με μπλόκα και αυστηρούς ελέγχους

Χριστούγεννα με μπλόκα και αυστηρούς ελέγχους

Υπό το άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας και κάτω από αυστηρούς ελέγχους, μπλόκα και επιβολή αυστηρών προστίμων θα γιορτάσουν οι Έλληνες τα φετινά Χριστούγεννα.

Στον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπεται: Έντονη αστυνομική παρουσία και μπλόκα, όπου θα ελέγχονται όλοι, στα διόδια, στις εισόδους- εξόδους των πόλεων, αλλά και των νομών, καθώς απαγορεύεται η μετακίνηση από τον ένα στον άλλο, στα ΚΤΕΛ και σε κόμβους των οδικών δικτύων τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο. Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και όπου παρατηρείται συνωστισμός, όπως υπαίθριες αγορές, πλατείες, κλ.π.

Για το γιορτινό τραπέζι ισχύει η σύσταση των εννέα ατόμων και ο κωδικός για μετακίνηση ανήμερα των Χριστουγέννων είναι ο αριθμός 6. Υπενθμίζεται ότι ισχύει κανονικά η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Όσοι μετακινηθούν θα πρέπει να στείλουν sms και ξεκινώντας, αλλά και επιστρέφοντας. Σε περίπτωση που κάποιος δεν διαθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που να μπορούν να δικαιολογήσουν τη μετακίνηση θα επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Σε περίπτωση καταγγελιών για μεγάλο συγχρωτισμό σε σπίτια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχει προειδοποιήσει ότι η αστυνομία μπορεί να διενεργήσει έλεγχο μετά από καταγγελία, παρουσία εισαγγελέα και μπορεί να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Παράλληλα, η χρήση της μάσκας εξακολουθεί να παραμένει υποχρεωτική παντού.

Επιπλέον, δεν θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων ανήμερα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πώς θα γίνει η μετακίνηση με SMS για επίσκεψη σε σπίτια

Σημειώνεται ότι για την ημέρα των Χριστουγέννων επιτρέπεται η μετακίνηση για μετάβαση σε σπίτια συγγενών. Η μετακίνηση γίνεται με SMS με κωδικό 6 στο 13033 και μόνο μέχρι τις 10 το βράδυ, δεδομένου πως βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News