Κοινωνία Τρίτη 2/08/2022, 10:50
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης

Για πολλά χρόνια, ήταν εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα»

Απεβίωσε ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης

Σε ηλικία 77 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης.

Ο Σταύρος Ψυχάρης ήταν εκδότης, δημοσιογράφος και επιχειρηματίας. Ήταν πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) από το 2009 μέχρι το 2017. Για πολλά χρόνια, ήταν εκδότης και διευθυντής των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα».

Η διαδρομή του στον χώρο των μέσων ενημέρωσης υπήρξε πλούσια: άρχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 1964 στην εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή». Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, εργάστηκε ως κοινοβουλευτικός συντάκτης της εφημερίδας «Έθνος».

Από το 1972 ξεκίνησε η εμπλοκή του στον ΔΟΛ, αρχικά ως δημοσιογράφος και εν συνεχεία ως πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Τα Νέα».

Από το φθινόπωρο του 1983, ήταν διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα». Τον Σεπτέμβριο του 2001 ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή και από το Σεπτέμβριο του 2003 του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου του Ομίλου του Δ.Σ. του ΔΟΛ.

Το 2009 πήρε τα ηνία στο Ίδρυμα Λαμπράκη (παλαιότερα Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη) και στον ΔΟΛ, θέση που ανέλαβε μετά τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη το 2009. Εκείνη τη χρονιά, ανέλαβε ο ίδιος την έκδοση τόσο του «Βήματος» όσο και των «Νέων».

Στο ενδιάμεσο, το 1996 διορίστηκε Διοικητής του Αγίου Όρους από την κυβέρνηση Σημίτη, θέση που διατήρησε μέχρι το 2001.

Τιμήθηκε στις 20 Ιουνίου 2010 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για την προσφορά του κατά την περίοδο που διετέλεσε Διοικητής του Αγίου Όρους με το οφίκιο του Μεγάλου Νοταρίου του Οικουμενικού Θρόνου.

Γεννηθείς το 1945, είχε παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Ανδρέα ο οποίος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του στη δημοσιογραφία. Από το δεύτερο γάμο του είχε αποκτήσει δύο κόρες.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News