Κοινωνία Δευτέρα 1/08/2022, 12:30
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Νέα ψηφιακή υπηρεσία για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης μη μισθωτών

e-ΕΦΚΑ: Νέα ψηφιακή υπηρεσία για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης μη μισθωτών

Μια νέα ψηφιακή υπηρεσία έθεσε σε λειτουργία η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ με στόχο την διευκόλυνση των μη μισθωτών που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και χρειάζονται πρόσθετο χρόνο ασφάλισης.

Η ψηφιακή υπηρεσία «Προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης ν.4387/2016» επιτρέπει την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης Μη Μισθωτών (Ελεύθεροι Επαγγελματίες-Αυτοαπασχολούμενους, Αγρότες), που η τελευταία ασφάλισή τους ήταν με την ιδιότητα του Μη Μισθωτού, έχουν διακόψει την ασφάλισή τους και επιθυμούν να συνεχίσουν προαιρετικά την ασφάλιση για Κλάδο Κύριας Σύνταξης ή/και Ασθένειας ή/και Επικουρικής Ασφάλισης.

Μέχρι σήμερα, οι ασφαλισμένοι που βρίσκονταν ένα βήμα πριν από τη σύνταξη αλλά χρειαζόντουσαν πρόσθετο χρόνο ασφάλισης, προκειμένου να κάνουν χρήση της προαιρετικής συνέχισής της χρειαζόταν να επισκεφτούν τα κατά τόπους γραφεία και υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ. Πλέον, με την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα από τον υπολογιστή τους.

Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr με τη χρήση των κωδικών Taxisnet, ακολουθώντας τη διαδρομή: 1. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες, 2. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Ελεύθερους Επαγγελματίες, Αυτοαπασχολούμενους και Αγρότες, 3. Προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης Μη Μισθωτών.

Σύνδεσμος: https://www.efka.gov.gr/el/proairetike-synechise-tes-asphalises-me-misthoton.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο 26/15-7-2022, μετά την οριστική υποβολή της αίτησης για προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης, το αίτημα δρομολογείται στην αρμόδια Τοπική Διεύθυνση του e-ΕΦΚΑ και μέσω αυτοματοποιημένων ελέγχων ολοκληρώνεται η σχετική διαδικασία και ενημερώνεται ο ασφαλισμένος.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News