Κοινωνία Κυριακή 31/07/2022, 17:40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Gov.gr Wallet: Πάνω από 300 χιλιάδες ψηφιακά έγγραφα έχουν εκδοθεί

Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής η πλατφόρμα https://wallet.gov.gr τέθηκε σε λειτουργία και για τους πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 5

Gov.gr Wallet: Πάνω από 300 χιλιάδες ψηφιακά έγγραφα έχουν εκδοθεί

Περισσότερες από 170 χιλιάδες ψηφιακές ταυτότητες και 130 χιλιάδες ψηφιακές άδειες οδήγησης έχουν ήδη εκδοθεί μέσω της πλατφόρμας wallet.gov.gr που εγκαινιάστηκε την περασμένη Τετάρτη. Συνολικά, τα ψηφιακά πιστοποιητικά που οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν επιλέξει να μεταφορτώσουν στο έξυπνο κινητό τους τηλέφωνο ξεπερνούν τις 300 χιλιάδες.

Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής η πλατφόρμα https://wallet.gov.gr τέθηκε σε λειτουργία και για τους πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 5, οι οποίοι επιθυμούν να ενεργοποιήσουν το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό καθημερινά ξεκλειδώνει ακόμα ένας λήγοντας. Δηλαδή αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να αποκτήσουν πρόσβαση οι πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 6.

Επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση της εφαρμογής γίνεται με βάση το ΑΦΜ των πολιτών αλλά η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κατέβασμα ανά πάσα στιγμή τόσο για κινητά iPhone, όσο και για κινητά android.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News