Κοινωνία Πέμπτη 24/12/2020, 13:12
Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Φάρμακα: Καμία αύξηση στις τιμές, μειώσεις έως 7% για δεύτερη χρονιά

Στα 111 εκατ. ευρώ η εξοικονόμηση για κράτος - ασθενείς

Unsplash

Καμία αύξηση σε τιμές φαρμάκων και μειώσεις έως 7% για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προβλέπει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Η συνολική εξοικονόμηση για κράτος και ασθενείς φτάνει τα 111.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια.

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τηρούμε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη “το καλύτερο φάρμακο στην καλύτερη τιμή”. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ακολούθησε τον ίδιο τρόπο ανατιμολόγησης, που προβλέπει καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων και μειώσεις έως 7%» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από τα φαρμακευτικά σκευάσματα που συμπεριλαμβάνονται στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, σε 5.375 διατηρείται σταθερή η τιμή τους χωρίς καμία αύξηση, ενώ σε 2.603 μειώνεται η τιμή τους έως 7%.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως επισημαίνει ο υπουργός, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων για το κράτος και σημαντική μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα τα οποία έχουν ανάγκη.

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News