Κοινωνία Πέμπτη 24/12/2020, 12:59
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: Μειωμένη η επιβατική κίνηση, αυξημένη η διακίνηση πακέτων

ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: Μειωμένη η επιβατική κίνηση, αυξημένη η διακίνηση πακέτων

Πολύ μειωμένη σε σχέση με πέρυσι είναι η επιβατική κίνηση σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης καθώς ελάχιστοι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν με βεβαιώσεις μετακίνησης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από τα 40 «χριστουγεννιάτικα» δρομολόγια που κανονικά θα εκτελούνταν, το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί μόλις τα δέκα (σ.σ. μείωση 75%), κι αυτά με μειωμένες πληρότητες. «Ενώ η επιτρεπόμενη πληρότητα είναι 65%, τα λεωφορεία φεύγουν γεμάτα κατά μόνο 40%-50%» σημείωσε.

Στον αντίποδα, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η διακίνηση δεμάτων, καθώς σε μια περίοδο που οι εταιρείες κούριερ έχουν φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους, οι πολίτες επιλέγουν το λεωφορείο, για να στείλουν τα δέματά τους.

«Ανέκαθεν υπήρχε μικρή αύξηση στα δέματα τις ημέρες των γιορτών, αλλά φέτος ο αριθμός τους είναι πρωτόγνωρος. Όσοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν για να δουν τους δικούς τους, στέλνουν τα φαγητά και τα δώρα τους μέσω ΚΤΕΛ, λόγω του ότι οι κούριερ έχουν “φρακάρει”, ενώ με τα ΚΤΕΛ το δέμα που θα στείλει κάποιος σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, στις 6 το απόγευμα θα βρίσκεται στην Αθήνα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσόλης.

Μεταξύ των δεμάτων, όπως σημειώνει, υπάρχουν πολλά φαγώσιμα, καθώς πολλοί επιλέγουν να στείλουν τρόφιμα στους δικούς τους σε άλλες πόλεις.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News