Κοινωνία Τετάρτη 20/07/2022, 14:20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Πεντέλη – Επιφυλακή για διάσπαρτες εστίες

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει την επιτήρηση των περιοχών και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Πολιτική Προστασία: Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Πεντέλη – Επιφυλακή για διάσπαρτες εστίες

Η φωτιά στην Πεντέλη είναι σε ύφεση, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι δυνάμεις εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες και να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων, σημειώνεται από την Πολιτική Προστασία.

Πιο συγκεκριμένα, μικρές εστίες παραμένουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθουσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι. Πολύ ισχυρές δυνάμεις και 19 εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς. Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εστίες, τονίζεται από την Πολιτική Προστασία.

Το έργο των Πυροσβεστών συνδράμουν στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιώτες εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Πολιτική Προστασία: Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Πεντέλη – Επιφυλακή για διάσπαρτες εστίες-1

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει την επιτήρηση των περιοχών και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Δασικές Υπηρεσίες συνδράμουν στη διάνοιξη ασφαλών ζωνών και λωρίδων.

Παράλληλα, όπως τονίζεται από την Πολιτική Προστασία, τα νοσοκομεία της Αττικης παραμένουν σε απόλυτη ετοιμότητα, όπως και το ΕΚΑΒ, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί και αποκαθιστά ήδη τις βλαβες που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο του και τις κολώνες που κάηκαν.

Όλες οι φάσεις των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται υπό το συντονισμό της διυπουργικής ομάδας (task force) Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News