Κοινωνία Κυριακή 17/07/2022, 17:17
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΓΠΠ: Ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus για την περιοχή «Μέλαμπες» Ρεθύμνου, που επλήγη από πυρκαγιά

ΓΓΠΠ: Ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus για την περιοχή «Μέλαμπες» Ρεθύμνου, που επλήγη από πυρκαγιά

Την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service – Mapping (κωδικός ενεργοποίησης EMSR593) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άμεση χαρτογράφηση της περιοχής «Μέλαμπες» της Π.Ε. Ρεθύμνου, η οποία επλήγη από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15 Ιουλίου ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Μέλαμπες της Π.Ε. Ρεθύμνου, η οποία επλήγη από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

ΓΓΠΠ: Ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus για την περιοχή «Μέλαμπες» Ρεθύμνου, που επλήγη από πυρκαγιά-1

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News