Κοινωνία Σάββατο 16/07/2022, 18:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη με τις φλόγες σε Κρήτη και Αχαΐα – 71 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Μάχη με τις φλόγες σε Κρήτη και Αχαΐα – 71 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

71 δασικές δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (από τις 18:00 της 15ης Ιουλίου έως τις 18:00 της 16ης Ιουλίου), οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, όπως αναφέρει σε ενημέρωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή, Καλλιθέα της Πάτρας επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 118 πυροσβέστες, με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων έχει αναλάβει τον εναέριο συντονισμό, αναφέρει το ΑΠΕ.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας, ενώ κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και ανακριτικό τμήμα, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς.

Παράλληλα στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των οικισμών Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή με το οποίο καλούνται οι κάτοικοι να εκκενώσουν τις περιοχές αυτές και να κατευθυνθούν προς τον οικισμό Χαλανδρίτσα.

Επίσης, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο Κρήτης επιχειρούν 157 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 35 οχήματα και 3 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Περιφέρειας Κρήτης.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News