Κοινωνία Πέμπτη 14/07/2022, 15:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης: «Θα δικαιωθώ στο Εφετείο»

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από 1,5 χρόνο σιωπής

Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης: «Θα δικαιωθώ στο Εφετείο»

Αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς εξασφάλισε το ποσό των 30.000 ευρώ που όρισε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ως εγγύηση για την αποφυλάκισή του.

Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ανέφερε : «Ποτέ δεν πίστευα ότι η Ελληνικη Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί – όπως και δεν παρασύρθηκε – για όλες αυτές τις κατηγορίες που αντιμετώπισα, όπως ίσως να παρασύρθηκε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας».

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ενάμισι χρόνο – ας μου επιτραπεί η έκφραση – παίζανε μόνοι τους μπάλα. Δικαιούμαι να αρχίσω να μιλάω και εγώ».

Παρ’ όλα αυτά, δεν θέλησε προς το παρόν να τοποθετηθεί επί των κατηγοριών που αντιμετώπισε και για την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του για δύο εξ αυτών. «Έχω περίπου 1,5 χρόνο να μιλήσω, δεν είναι η στιγμή να πω πολλά πράγματα. Θα έρθουν και αυτές οι στιγμές. Δεν είναι του παρόντος να μιλήσω», σημείωσε.

Τέλος, αφού ευχαρίστησε τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, δήλωσε βέβαιος ότι θα δικαιωθεί στο Εφετείο και ότι «θα αποκατασταθεί η αλήθεια στο τέλος αυτής της περιπέτειεας».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να μεταβεί τώρα στην οικία του στο Μεταξουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι χτες το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Λιγνάδη για δύο από τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους κατηγορείτο και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Στη συνέχεια, αποφασίστηκε με πλειοψηφία 4 προς 3 ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του, με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης.

Σημειώνεται ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ήταν προφυλακιστέος επί 17 μήνες στις Φυλακές Τρίπολης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News