Κοινωνία Πέμπτη 14/07/2022, 08:32
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο για τα ΑΕΙ

Κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο για τα ΑΕΙ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για σήμερα τις 7 το απόγευμα κατά του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, που βρίσκεται υπό ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Στη συγκέντρωση έχει δηλώσει συμμετοχή πλήθος φοιτητικών συλλόγων, όπως αναφέρει η παράταξη του ΜΑΣ (προσκείμενη στην ΚΝΕ).

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι απορρίπτουμε το ν/σ που κατέθεσε η κυβέρνηση της Ν.Δ.! Η κ. Κεραμέως συνεχίζει την “παράδοση” των προηγούμενων υπουργών Παιδείας, ψηφίζοντας ένα ακόμα ν/σ για την ανώτατη εκπαίδευση με τις σχολές κλειστές για να αποφύγει τις αντιδράσεις των φοιτητών», αναφέρουν. Την αντίθεσή της έχει εκφράσει και η ομοσπονδία πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ, η οποία έχει προκηρύξει απεργία (για χθες και σήμερα) καλώντας τους συλλόγους «να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη μέγιστη συμμετοχή του κλάδου στις κινητοποιήσεις».

Στο συλλαλητήριο συμμετοχή έχει δηλώσει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Οπως λέει, «η κυβέρνηση της Ν.Δ. ολοκληρώνει τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπου όλα θα πωλούνται και θ’ αγοράζονται. Οδηγεί τους αποφοίτους σε ένα ατελείωτο κυνήγι ακριβοπληρωμένων προσόντων και πιστοποιήσεων για μια θέση εργασίας επισφαλή, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News