Κοινωνία Τετάρτη 6/07/2022, 13:24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Ζαούτης (ΕΟΔΥ): Σε τροχιά αποκλιμάκωσης πολύ σύντομα το κύμα της πανδημίας

Πολύ σύντομα θα δούμε αποκλιμάκωση

Θ. Ζαούτης (ΕΟΔΥ): Σε τροχιά αποκλιμάκωσης πολύ σύντομα το κύμα της πανδημίας

Σε τροχιά αποκλιμάκωσης θα εισέλθει πολύ σύντομα το κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, όπως εκτίμησε σήμερα Τρίτη πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο Θεοκλής Ζαούτης, εξήγησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται σχεδόν στην κορύφωσή του, αν ληφθεί υπόψιν τι συνέβη σε άλλες χώρες που προχώρησαν σε άρση μέτρων πριν από την Ελλάδα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε επίσης ότι πολύ σύντομα θα δούμε αποκλιμάκωση ενώ δεν αναμένεται να πιεστεί το ΕΣΥ όσον αφορά τις εισαγωγές σε ΜΕΘ. «Βλέπουμε αύξηση στο ποσοστό των κρουσμάτων στις ηλικίες 18-24 που έχουν μεταβεί σε τουριστικούς προορισμούς, στα νησιά και στην Κρήτη. Αυτά τα παιδιά θα το περάσουν πιο ήπια και δεν θα πιέσουν το ΕΣΥ», συμπλήρωσε, ωστόσο είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να αποφύγουν την επαφή με ανθρώπους μεγαλύτερους ηλικίας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ξαναγίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας απάντησε πως δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοιο μέτρο αυτή τη στιγμή. «Είμαστε από τα λίγα κράτη της ΕΕ που διατηρούν τη μάσκα στα ΜΜΜ. Ακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν κάτι απρόβλεπτο συμβεί θα πρέπει να συζητηθεί, αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν προκύπτει».

Για τη χορήγηση της 4ης δόσης σημείωσε ότι με βάση τα τωρινά δεδομένα, τα στοιχεία δείχνουν ότι στα άτομα άνω των 60 προσφέρει παραπάνω προστασία και όσο αυξάνεται η ηλικία αυξάνεται και η προστασία. Συμβούλεψε επίσης  όλα τα άλλα άτομα που είναι σε ανοσοκαταστολή και κινδυνεούν να πραγματοποιήσουν την 4η δόση.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News