Κοινωνία Σάββατο 18/06/2022, 20:40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Athens Pride 2022: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας- Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Athens Pride 2022: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας- Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Αμαλίας, Σταδίου και η Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη λόγω της παρέλασης για το Pride στους δρόμους της Αθήνας.

Με την παρέλαση που ξεκίνησε στις 7 μμ με σημείο εκκίνησης τη Βουλή, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Athens Pride, ενώ στην πλατεία Συντάγματος έχουν στηθεί τα σταντ των ΛΟΑΤΙΚΙ+ κινήσεων, φορέων και οργανώσεων.

Athens Pride 2022: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας- Ποιοι δρόμοι έκλεισαν-1

φωτ. intimenews

Με κεντρικό σύνθημα «’Ανευ Όρων» και αίτημα την ισότητα όλων στο γάμο, την οικογένεια, την εκπαίδευση και τη συμπερίληψη, διοργανώνεται το φετινό Athens Pride από τις 10 ως τις 18 Ιουνίου.

Το μήνυμα του Athens Pride

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα. Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα. Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης της προσωπικότητας, στη σωματική ακεραιότητα, στην εκπαίδευση, στον γάμο, στην οικογένεια, στην εργασία και στην ασφάλεια», υπενθυμίζουν οι διοργανωτές. Ωστόσο, όπως προσθέτουν, τίποτα δεν ισχύει στην πράξη «όταν τα δικαιώματα αυτά θα πρέπει να καλύπτουν και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τα χαρακτηριστικά, την έκφραση και την ταυτότητα φύλου μας. Ξαφνικά εμφανίζονται αυθαίρετοι περιορισμοί βασιζόμενοι σε ανυπόστατες εκτιμήσεις», αναφέρεται στο 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 10 Ιουνίου και έγιναν συναυλίες, εκθέσεις, παραστάσεις, προβολές ταινιών και συζητήσεις.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News