Κοινωνία Σάββατο 18/06/2022, 18:57
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται προληπτικά το χωριό Κρεμαστός

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται προληπτικά το χωριό Κρεμαστός

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στον Κρεμαστό Ευβοίας του δήμου Κύμης Αλιβερίου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Η Πυροσβεστική κάλεσε τους κατοίκους του χωριού να εγκαταλείψουν προληπτικά τα σπίτια τους προς το Τραχήλι. Θα σταλεί και μήνυμα από το 112, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 1003, ο αντιδήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Κωνσταντίνος Δημάς, αυτή την ώρα υπάρχουν δύο μέτωπα φωτιάς που κατευθύνονται προς το χωριό.

Η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χλμ από τα πρώτα σπίτια, γι’ αυτό και ελήφθη η απόφαση να εκκενωθεί το χωριό, στο οποίο διαμένουν περίπου 50 κάτοικοι, σύμφωνα με τον κ. Δημά.

Ήδη οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν φύγει, ανέφερε ο κ. Δημάς, και σε λίγη ώρα θα έχουν φύγει όλοι.

Περιγράφοντας την κατάσταση της φωτιάς, είπε ότι ο δυνατός αέρας και το δύσβατο της περιοχής δυσχεραίνουν την κατάσβεσή της. Έχει ήδη κάψει τμήμα του δάσους και στην συνέχεια προχώρησε σε εκτάσεις με ελιές.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, εννέα αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα.

Συνδράμουν επίσης υδροφόρες, ενώ με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής κλιμάκιο της ΔΑΕΕ θα μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 και καίει ανάμεικτη περιοχή με γεωργικές καλλιέργειες και ελαιόδενδρα, καθώς και δασική έκταση.

Χαρακτηρίζεται ως δύσκολη περιοχή με χαμηλή ξερή βλάστηση. 

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Σάββατο 18 Ιουνίου και για αύριο Κυριακή, 19 Ιουνίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News