Κοινωνία Τετάρτη 8/06/2022, 17:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

N. Κεραμέως: Από Σεπτέμβριο επεκτείνεται το ωράριο σε νηπιαγωγεία και δημοτικά έως τις 17.30

N. Κεραμέως: Από Σεπτέμβριο επεκτείνεται το ωράριο σε νηπιαγωγεία και δημοτικά έως τις 17.30

Από το Σεπτέμβριο θα τεθεί σε ισχύ η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αρχικά το μέτρο θα αφορά στο 50% των ολοήμερων σχολείων, δηλάδη περίπου 5.000 σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια, και το ωράριο θα διευρυνθεί εως τις 5:30 το απόγευμα, με πρόβλεψη επέκτασης έως τις 6 στο μέλλον.

Στις επιπλέον ώρες θα γίνεται η μελέτη για την επόμενη ημέρα, προκειμένου τα παιδιά να έχουν ποιοτικό χρόνο στο σπίτι, ανέφερε η κ. Κεραμέως, αλλά και δημιουργικές δράσεις με έμφαση στα εικαστικά και άλλες δραστηριότητες.

Η υπουργός έκανε λόγο για «σημαντική δέσμη ρυθμίσεων», τονίζοντας ότι η εισαγωγή των μαθητών στο διευρυμένο πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου θα είναι ελεύθερη, δηλαδή χωρίς οικονομικά ή αλλα κριτήρια για την οικογένεια του μαθητή.

Η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε το δημογραφικό βραδυφλεγή βόμβα, επισημαίνοντας ότι την τελευταία 5ετία έχουν μειωθεί κατά 16% οι εγγραφές μαθητών στην πρώτη δημοτικού.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα σε διάφορα επίπεδα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως μέτρα για την υπογεννητικότητα αλλά και να προσελκύσουμε πάλι στη χώρα μας νέους ανθρώπους που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Κατά την παρέμβασή του στο Συνέδριο «Δημογραφικό – Η μεγάλη Πρόκληση» σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο της τελικής προετοιμασίας η πρωτοβουλία της άμεσης επέκτασης του ωραρίου των παιδικών σταθμών και δημοτικών σχολείων, ώστε να συμπεριλάβει και την ενότητα της μελέτης των παιδιών.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης:

Κυρ. Μητσοτάκης: Προς επέκταση του ωραρίου παιδικών σταθμών και δημοτικών έως τις 18:00

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News