Κοινωνία Τρίτη 10/05/2022, 16:42
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις στη δίκη του πιλότου

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις στη δίκη του πιλότου

Στις τελευταίες κινήσεις της Καρολάιν Κράουτς όπως καταγράφηκαν από το ρολόι μέτρησης παλμών που φορούσε η 20χρονη, στράφηκε η προσοχή του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου ολοκληρώθηκαν σήμερα οι καταθέσεις των μαρτύρων όπως και η ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας. Έτσι, κατά την αυριανή συνεδρίαση το δικαστήριο θα ακούσει την απολογία του 34χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Το δικαστήριο, μετά από αίτημα που υπέβαλε η εισαγγελέας, κάλεσε σε κατάθεση έναν από τους συντάκτες των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης της Αστυνομίας σχετικά με τις καταγραφές του ηλεκτρονικού ρολογιού που φορούσε η 20χρονη το βράδυ της δολοφονίας, αλλά και της κάμερας ασφαλείας της μεζονέτας στα γλυκά Νερά.

Ο μάρτυρας κλήθηκε κυρίως να δώσει ερμηνεία στην ένδειξη του ρολογιού που εμφανίζει να έχουν πραγματοποιηθεί 17 βήματα, με απόσταση 12,89 μέτρα σε χρόνο 5 δευτερολέπτων, ελάχιστο χρόνο πριν το έγκλημα. Το θέμα είναι κρίσιμο, ώστε να έχει το δικαστήριο συγκεκριμένη εικόνα για την θέση της 20χρονης στον αμέσως προηγούμενο χρόνο από εκείνον που κατέληξε με ασφυκτικό θάνατο από τα χέρια του κατηγορούμενου που της έκλεισε την αναπνοή πιέζοντας την με ένα μαξιλάρι.

Ο ειδικός των εγκληματολογικών εργαστηρίων, που κατέθεσε ως πραγματογνώμονας, τόνισε στους δικαστές ότι η επίμαχη καταγραφή του ρολογιού δεν δηλώνει πως το θύμα ήταν ξύπνιο. Σύμφωνα με τον μάρτυρα η καταγραφή θα μπορούσε να αφορά κινήσεις που έκανε η Καρολάιν στον ύπνο της κατά τον καταγεγραμμένο χρόνο των 5 δευτερολέπτων.

Πρόεδρος: Προκύπτουν 17 βήματα που αντιστοιχούν σε 12,89 μέτρα σε χρονικό διάστημα 5 δευτερολέπτων χωρίς καταγραφή αύξησης παλμών. Όλο αυτό είναι λίγο παράλογο, να διανύσει τόσα μέτρα σε τόσο χρόνο…

Μάρτυρας: Ο αισθητήρας καταγράφει κάθε κίνηση με το ρολόι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τί ακριβώς έχει γίνει. Μπορεί να έχει γίνει με μία παρατεταμένη κίνηση του χεριού.

Πρόεδρος: Συνεχίζει να καταγράφει μετά τον θάνατο;

Μάρτυρας: Μπορεί, αν μεταφέρεται το ρολόι και ας μην το φοράει κάποιος.

Εισαγγελέας: Πως γίνεται να καταγράφει κίνηση αφού το θύμα κοιμάται;

Μάρτυρας: Το ρολόι καταλαβαίνει κίνηση και το μεταφράζει σε μέτρα και σε βήματα. Μπορεί να γίνει μια κίνηση χεριού, να γύρισε το θύμα πλευρό στο ύπνο του

Στο δικαστήριο αναγνώστηκαν μεταξύ άλλων και αποσπάσματα από το ηλεκτρονικό ημερολόγιο της 20χρονης που αφορούσαν την γέννηση της κόρης του ζευγαριού και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το μωράκι. Στο άκουσμα των σκέψεων και των συναισθημάτων της 20χρονης για το νεογέννητο μωρό, ο κατηγορούμενος άρχισε να κλαίει έντονα, για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης του.

Στο δικαστήριο αναγνώστηκαν επίσης και οι ένορκες καταθέσεις επτά προσώπων, φίλων και γνωστών του Αναγνωστόπουλου, που δεν θέλησαν να βρεθούν στο δικαστήριο.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου, η οποία μεταξύ άλλων εκτίμησε πως οι γονείς του 34χρονου δεν βρίσκονται στο δικαστήριο για να βρίσκονται κοντά στην εγγονή τους, την κόρη του 34χρονου και της Καρολάιν. Συμπλήρωσε επίσης πως στην απόφαση τους έπαιξε ρόλο και η «πολύ άσχημη εμπειρία που είχαν με τους δημοσιογράφους».

Κατάθεση έδωσε επίσης νωρίτερα στο δικαστήριο και εν ενεργεία δικαστική λειτουργός, την οποία πρότεινε η Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία που παρίσταται ως Πολιτική Αγωγή στην δίκη για τον άγριο θάνατο της σκυλίτσας της Καρολάιν.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως το σκυλάκι ήταν ακόμη μωρό και γι΄αυτό δεν ακούστηκε να γαυγίζει παρά μόνο να κλαίει. Όπως ανέφερε η μάρτυρας, το σκυλάκι είχε έναν οδυνηρό θάνατο, ήταν κατατρομαγμένο και όλο αυτό από ένα πρόσωπο φιλικό και οικείο του. Για τον λόγο αυτό δεν αντέδρασε καθόλου σε ό,τι του έκανε ο κατηγορούμενος παρά μόνο έκλαιγε.

«Ο κύριος κατηγορούμενος προσπάθησε να σκοτώσει ό,τι ήταν προέκταση του εαυτού της Καρολάιν» τόνισε η μάρτυρας, η οποία ανέφερε πως ποτέ άλλοτε δεν γνωρίζει να έχει συμβεί ανάλογο περιστατικό με τόσο φρικτή θανάτωση ζώου με δράστη τον ιδιοκτήτη του.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News