Κοινωνία Τετάρτη 27/04/2022, 19:38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πράσινο φως από το ΣτΕ για τα έργα εκσυγχρονισμού στο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Πράσινο φως από το ΣτΕ για τα έργα εκσυγχρονισμού στο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τα έργα εκσυγχρονισμού του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Με το προεδρικό διάταγμα επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου του ΠΑΟΚ μαζί με τις συνοδευτικές εγκαταστάσεις του, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται αναπλάσεις στην περιοχή πέριξ του γηπέδου. Με το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα επέρχεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟΚ με ανάπτυξη προδιαγραφών οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των FIFA/UEFA.

Ειδικότερα, το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε νόμιμο το προεδρικό διάταγμα, που αφορά την έγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στην περιοχή της Τούμπας του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον καθορισμό χρήσεων γης, όρων και περιορισμών και την περιβαλλοντική έγκριση του σχεδίου αυτού, ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται η έγκριση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Εφαρμογής του ΕΠΣ. Οι Σύμβουλοι της Επικρατείας προχώρησαν σε ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις, καταλήγοντας το επίμαχο προεδρικό διάταγμα να ανταποκρίνεται στις προβλεπόμενες απαιτήσεις του νόμου 4447/2016.

«Το είπαμε, το κάναμε. Η πολιτεία έλυσε όλα τα θέματα που αφορούν τη χωροταξία και τις χρήσεις γης, ώστε να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ ένα σύγχρονο γήπεδο. Οι νέες εγκαταστάσεις θα αναβαθμίσουν, όχι μόνο την περιοχή της Τούμπας, αλλά ολόκληρη την Θεσσαλονίκη. Με τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας άνοιξε ο δρόμος για τη σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος, ώστε, άμεσα, να μπούμε στη φάση της ανέγερσης της Νέας Τούμπας. Προσωπικά συνέβαλα όπου και όπως μου ζητήθηκε και θα συνεχίσω να στηρίζω τέτοιου είδους αναπτυξιακές προσπάθειες όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας», τόνισε σχετικά ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η περιοχή πρόκειται να αποτελέσει υπερτοπικό πυρήνα αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, εστίασης και γενικότερα πόλο έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς μπορεί να συνδυαστεί με την τουριστική αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Τούμπας.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα «ιστορική για την ομάδα του ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη» καθώς όπως σημείωσε «με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κρίνει νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη Νέα Τούμπα, ανοίγει ο δρόμος για μια μεγάλη παρέμβαση, που πέρα από τον αθλητικό της χαρακτήρα έχει σαφή κοινωνική και αναπτυξιακή διάσταση για την ευρύτερη περιοχή».

«Ο ΠΑΟΚ», πρόσθεσε, «έχει μπροστά του την προοπτική ενός υπερσύγχρονου γηπέδου, που θα στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του -ενός γηπέδου αντάξιου του μεγέθους του- και η Θεσσαλονίκη την ευκαιρία μιας σύγχρονης ανάπλασης σε μεγάλη κλίμακα, με τη δημιουργία υπόγειων θέσεων στάθμευσης, με περισσότερο πράσινο, με νέες αθλητικές εγκαταστάσεις που θα δώσουν αναπτυξιακό τόνο στην ευρύτερη περιοχή».

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι δεσμεύεται προσωπικά ώστε ο Δήμος Θεσσαλονίκής να πράξει «ό,τι μας αναλογεί, για να πάρει σάρκα και οστά αυτό το μεγάλο project. Η συνεχής αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της Θεσσαλονίκης είναι αναγκαία. Θα κάνουμε τα πάντα, για να έχουν όλες οι ομάδες της πόλης μας αθλητικές εγκαταστάσεις που να τους αξίζουν και οι Θεσσαλονικείς ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον που θα αναβαθμίζει την καθημερινότητά τους».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News