Κοινωνία Πέμπτη 14/04/2022, 15:44
FOCUS BARI

Ένας στους τρεις δεν μπορεί να οδηγεί άσχημο όχημα: Η σχέση των Ελλήνων με τα αυτοκίνητα

Ένας στους τρεις δεν μπορεί να οδηγεί άσχημο όχημα: Η σχέση των Ελλήνων με τα αυτοκίνητα

Δύο στους τρεις Έλληνες θεωρούν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν το μέλλον για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της Focus Bari. Επίσης σύμφωνα με την ίδια έρευνα σχεδόν δύο στους τρεις Έλληνες (62%) δηλώνουν πως βασικό κριτήριο στην επιλογή αυτοκινήτου είναι η κατανάλωση.

Μάλιστα, περίπου οι μισοί (55%) συμφωνούν με το ότι οφείλουμε όλοι να χρησιμοποιούμε λιγότερο το αυτοκίνητό μας, ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Μεταξύ άλλων, η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι μισοί από αυτούς που ερωτήθηκαν ψάχνουν τα πρατήρια καυσίμων, ώστε να εντοπίσουν την χαμηλότερη τιμή.

Για την πλειονότητα των Ελλήνων οδηγών, η ασφάλεια, η οικονομία καυσίμου και η καταλληλότητα του μοντέλου για ολόκληρη την οικογένεια είναι τα βασικά κριτήρια για την επιλογή ενός αυτοκινήτου.

Διαφορές στους άνδρες και τις γυναίκες

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι γυναίκες τείνουν να έχουν μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση σε σχέση με τους άνδρες, ενώ όσον αφορά την ασφάλεια έχουν λίγο – πολύ τις ίδιες προτεραιότητες όσον αφορά το αυτοκίνητο. Δηλαδή, αμφότεροι θεωρούν σημαντικό να υπάρχει κουτί πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο και να υπάρχουν τα κατάλληλα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Μεγάλη διαφορά εντοπίζεται μεταξύ ανδρών και γυναικών στην δυνατότητά τους να αλλάξουν λάστιχο αυτοκινήτου (76% στους άνδρες έναντι 30% των γυναικών).

Τέλος, φαίνεται ότι οι άνδρες δίνουν περισσότερη σημασία στις εποδόσεις και στην εμφάνιση του αντοκινήτου, με το 55% αυτών έναντι του 45% των γυναικών, να δηλώνει ότι τα εισαγόμενα οχήματα είναι καλύτερης ποιότητας. Επίσης, το 55% των ανδρών έναντι 38% των γυναικών δηλώνει ότι του αρέσει τα αυτοκίνητα με μεγάλη ιπποδύναμη.

Επιπλέον, το 38% των ανδρών έναντι του 29% των γυναικών δηλώνει ότι δεν θα μπορούσε να οδηγεί ένα άσχημο αυτοκίνητο. Συνολικά, το 1/3 των ερωτηθέντων (33%) δηλώνει ότι δεν θα μπορούσε να οδηγεί ένα άσχημο αυτοκίνητο.

Ένας στους τρεις δεν μπορεί να οδηγεί άσχημο όχημα: Η σχέση των Ελλήνων με τα αυτοκίνητα-1

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Maserati: «Στροφή» στην ηλεκτροκίνηση για την ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία

Έρευνα: Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα; Τι πιστεύουν οι Έλληνες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News