Κοινωνία Τρίτη 5/04/2022, 14:54
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία: Άρση του δακτυλίου την Τετάρτη – «Χειρόφρενο» στα ΜΜΜ

Απεργία: Άρση του δακτυλίου την Τετάρτη – «Χειρόφρενο» στα ΜΜΜ

Δεν θα ισχύσει για αύριο, Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, ο Δακτύλιος στο Κέντρο της Αθήνας, λόγω της εξαγγελθείσας απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως αποφασίστηκε από τους υπουργούς Προστασίας τους Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Υπενθυμίζεται ότι στην αυριανή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν με μισθολογικά και θεσμικά αιτήματα τα σωματεία εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας. Οι μετακινήσεις αναμένεται να διεξάγονται με δυσκολία αύριο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του μετρό (γραμμές 1, 2, 3), του τραμ και τα τρόλεϊ. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία με στάσεις εργασίας κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας

Την 24ωρη απεργία στον πρώην ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (γραμμή 1 του μετρό) προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ και σε μετρό και τραμ ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ, το Συνδικάτο Σταθμαρχών «Πρώτη Γραμμή», το ΣΕΛΜΑ, το ΣΗΕΚ και το ΣΕΚΕΛΜΑ. Αντίστοιχα, την 24ωρη απεργία στα τρόλεϊ προκήρυξε η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες διεκδικούν υπογραφή «Συλλογικής σύμβασης εργασίας, ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών, λήψη μέτρων για την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την άρση των εμποδίων που επιβάλλει στη συνδικαλιστική δράση ο νόμος Χατζηδάκη», όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους και τονίζουν ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της συμμετοχής της ΠΟΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών) στην 24ωρη απεργία. Στην αυριανή κινητοποίηση θα λάβουν μέρος με 24ωρη απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Η απόφαση συμμετοχής ελήφθη στις 23 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ). Υπενθυμίζεται ότι στην απεργία θα λάβει μέρος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News