Κοινωνία Παρασκευή 18/12/2020, 17:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην αντεπίθεση το Τουρκικό ΥΠΕΞ για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο

Στην αντεπίθεση το Τουρκικό ΥΠΕΞ για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο

Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα παραβιάζει της Σύμβασης της Βιέννης και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και υπογραμμίζει ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και ενέργειες αναφορικά με την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο.

Με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Άγκυρα «καταδικάζει τη σύλληψη του Σεμπαχατίν Μπαϊράμ, γραμματέα του τουρκικού Γενικού Προξενείου στη Ρόδο» και κατηγορεί την Ελλάδα ότι «παραβίασε τις διατάξεις της Συνθήκης της Βιέννης», καθώς και «το δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια, όπως και τον σεβασμό της προσωπικής και οικογενειακής ζωής βάσει της Ευρωπαϊκής Συνθήκης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ παραβιάζουν το τεκμήριο της αθωότητας και «στοχοποιούν το προσωπικό μας και την οικογένειά του».

«Τα απαραίτητα διαβήματα έγιναν προς τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις έρευνες που πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν από συγκεκριμένους κύκλους πρόθυμους να αυξήσουν τις εντάσεις στις σχέσεις με την Τουρκία. Θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Συνελήφθη ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου

Σε σύλληψη των δύο εμπλεκομένων στην υπόθεση της κατασκοπείας σε βάρος της Ελλάδας προχώρησε νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» συνελήφθησαν ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου Ρόδου και ο 56χρονος ναυτικός.

Από άνδρες της Ασφάλειας Κομοτηνής συνελήφθη ο 56χρονος μάγειρα του πλοίου σε εκτέλεση του εντάλματος που έχει εκδοθεί σε βάρος του από την ανακρίτρια Ρόδου για την υπόθεση κατασκοπείας. Ο 56χρονος μετά την απόλυσή του από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν είχε μεταβεί στην Κομοτηνή.

Συνελήφθη και ο 35χρονος, ο οποίος είχε παραιτηθεί του δικαιώματός του να ζητήσει προθεσμία και είχε ομολογήσει την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Και οι δύο αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες για κατασκοπεία.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News