Κοινωνία Τρίτη 29/03/2022, 21:26
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπακογιάννης: «Ο Βοτανικός θα είναι το σπίτι του Παναθηναϊκού για πάντα»

Μπακογιάννης: «Ο Βοτανικός θα είναι το σπίτι του Παναθηναϊκού για πάντα»

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του ότι θα υπερψηφιστεί η δημιουργία του νέου σύγχρονου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, εξέφρασε ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης.

«Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη, στην κρίση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Παναθηναϊκών που αγαπάνε το Σύλλογο, που αγαπάνε την ομάδα και είμαι απολύτως πεπεισμένος πως αύριο θα γραφτεί ιστορία και πως θα ψηφίσουν ΝΑΙ», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων παρείχε εκ νέου όλες τις θεσμικές εγγυήσεις που προκύπτουν από το Προεδρικό Διάταγμα, τις τρεις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ των τεσσάρων μερών, τη βούληση όλων και τη συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε “win win”.

Για τη χρηματοδότηση του έργου ανέφερε: «Εμείς είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε το γήπεδο άμεσα. Να πατήσουμε το κουμπί. Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί, να συμβασιοποιηθεί και να αρχίσει να δουλεύεται. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε σύμβαση σε περίπου ένα χρόνο, αν όχι νωρίτερα, και το χρονοδιάγραμμά μας είναι ότι θα έχουμε ολοκληρώσει το γήπεδο το 2026».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, απέκλεισε κατηγορηματικά, εφόσον εγκριθεί το project από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη, να υπάρξει πρόβλημα στη χρηματοδότηση και κατασκευή του λέγοντας « Όταν έχεις δημοπρατήσει ένα δημόσιο έργο, το έχεις συμβασιοποιήσει και το δουλεύεις αυτό δεν σταματάει».

Για την κυριότητα του νέου γηπέδου ο κ. Μπακογιάννης ήταν ξεκάθαρος: «Το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, είναι το σπίτι του Παναθηναϊκού for ever, για πάντα …Τελεία και παύλα. Οσο δικό του γήπεδο είναι η Λεωφόρος τόσο θα είναι και ο Βοτανικός». Πρόσθεσε επίσης ότι ο Ερασιτέχνης «έχει περισσότερα δικαιώματα στον Βοτανικό απ ότι στην Λεωφόρο».

Σε ανάλογη ερώτηση τόνισε “Το γήπεδο του Βοτανικού όπως σας είπα είναι το σπίτι του Παναθηναϊκού forever 99 χρόνια plus.  Από εκεί και πέρα κατά κυριότητα ναι, είναι του Δήμου Αθηναίων”.

Σχετικά με την κυριότητα του γηπέδου της Αλεξάνδρας υπογράμμισε:  

«Το γήπεδο της Αλεξάνδρας ανήκει στους Παναθηναϊκούς και στους Αθηναίους. Εγώ δεν πρόκειται να ανοίξω το “Κουτί της Πανδώρας”. Δεν το έκανε κανείς πρόεδρος του Παναθηναϊκού και κανείς δήμαρχος, 100 χρόνια. Αυτή τη συζήτηση δεν θέλει κανένας να την ανοίξει και το λέω πολύ συνειδητά. Είχα πει πως η Παναθηναϊκή οικογένεια είναι σημαντικό να είναι ενωμένη. Τώρα λέω ότι είναι σημαντικό να είναι ενωμένη και η παναθηναϊκή οικογένεια και η οικογένεια της Αθήνας».

Απαντώντας στο ερώτημα «τι θα γίνει αν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφασίσει να φύγει από το Βοτανικό», ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε:

«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα αφήσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός το γήπεδο για να πάει να παίξει πού; Αλλά ας πούμε ότι το “αφεντικό τρελάθηκε” και γίνεται και αυτό. Σε αυτή την περίπτωση προφανώς ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει τη συντήρηση του γηπέδου.»

Για τη δυνατότητα να  γίνει νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι «Χωροταξικά, πολεοδομικά, τεχνικά δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα γήπεδο, όπως αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε στο Βοτανικό, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Είναι πάρα πολύ απλό».

Σχετικά με τις προδιαγραφές του γηπέδου και την πιθανότητα λόγω των ανατιμήσεων στα οικοδομικά υλικά να υπάρξουν αλλαγές ανέφερε: «Ο προϋπολογισμός του γηπέδου ήταν 85 εκατομμύρια. Πήγαμε από τα 85 στα 115 ακριβώς, γιατί πολύ νωρίς είδαμε την αύξηση των τιμών και θέλαμε να τις ενσωματώσουμε για να είμαστε ασφαλείς. Δεν θα υπάρχει λοιπόν κανένα ζήτημα. Έχουμε το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα το οποίο θέλουμε να κατασκευάσουμε. Για αυτό έχουμε φέρει και την καλύτερη μελετητική ομάδα στην Ελλάδα. Τους καλύτερους μηχανικούς. Τους καλύτερους αρχιτέκτονες, οι οποίοι μας έχουν κάνει αυτή τη μελέτη πάνω στην οποία βασιζόμαστε. Αλλά, έχοντας πάρει υπόψη και έχοντας λάβει υπόψη όλα τα πιθανά σενάρια, το έργο αυτό είναι  απολύτως ώριμο».

Σχετικά με το όνομα του νέου γηπέδου στον Βοτανικό ανέφερε «Εμείς ως Δήμος Αθηναίων θα στηρίξουμε όποια απόφαση θα πάρει ο Ερασιτέχνης και η ΠΑΕ» . Σημείωσε ωστόσο ότι «το γήπεδο θα μπορούσε να έχει ένα όνομα από τα χρυσά χρόνια της ομάδας».

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News