Κοινωνία Παρασκευή 18/12/2020, 12:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 14χρονος και 12χρονη οι δράστες φονικής ληστείας με θύμα 87χρονο

Θεσσαλονίκη: 14χρονος και 12χρονη οι δράστες φονικής ληστείας με θύμα 87χρονο

Δύο ανήλικα αδέρφια, συγκεκριμένα ένας 14χρονος και μία 12χρονη, ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες ληστείας και του θανάσιμου τραυματισμού 87χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Την υπόθεση εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα δύο αδέρφια μπήκαν παράνομα στην αυλή μονοκατοικίας, προσέγγισαν το οίκημα αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον 87χρονο ένοικο. Αφού του απέσπασαν αιχμηρό αντικείμενο συνεπλάκησαν και του κατάφεραν χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Στη συνέχεια αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρηματικό ποσό και μία χρυσή αλυσίδα. Εξωτερικά τους παρείχαν συνδρομή η 45χρονη γιαγιά τους με τον 40χρονο σύντροφό της ελέγχοντας περιμετρικά το χώρο, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο 87χρονος κατέληξε λίγα 24ωρα αργότερα. 

Στο πλαίσιο των ερευνών της Αστυνομίας και αφού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών, σε σπίτι όπου οι δύο ενήλικες διέμεναν προσωρινά στην Άνω Πόλη, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι που κατείχε παράνομα ο 40χρονος, ο οποίος και συνελήφθη. Συνελήφθη επίσης και η 45χρονη γυναίκα, καθώς σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν δισκία τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις, η οποία υποβλήθηκε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News