Κοινωνία Τετάρτη 23/03/2022, 12:08
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος στο πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους – Πότε θα ισχύσει

Τέλος στο πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους – Πότε θα ισχύσει

Kαταργείται από τις 15 Απριλίου το πρόστιμο των 100 για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Από το Περιστύλιο της Βουλής, ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο και θα παραμείνει σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες.

Σε λίγη ώρα, εξάλλου, συνεδριάζει η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων και τον χρόνο αποκλιμάκωσης αυτών που αφορούν στα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους. Βάσει των αποφάσεων της Επιτροπής, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι προς το παρόν δεν θα καταργηθεί και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, μέτρο που ενδεχομένως εξετάστεί από το καλοκαίρι.

Η αναπληρώτρια υπουργός προειδοποίησε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, επειδή υπάρχουν αρκετοί γύρω μας που είναι θετικοί σε κορωνοϊό, και κάποιοι το γνωρίζουν και κάποιοι όχι.

Πρόσθεσε πως αν τα κρούσματα κορωνοϊού μειωθούν σε 200 με 300 την ημέρα τότε μπορεί να υπάρξει μια μεγαλύτερη απελευθέρωση, αλλά ακόμη δεν είμαστε εκεί.

Σχετικά με την τέταρτη δόση εμβολίου, η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι δεν εξετάζεται να χορηγηθεί παρά μόνο σε κάποιες κατηγορίες ανοσοκατεσταλμένων ατόμων.

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News