Κοινωνία Σάββατο 12/03/2022, 12:49
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σταματά κάποια δρομολόγια εν όψει της κακοκαιρίας – Σύσταση για περιορισμό μετακινήσεων

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σταματά κάποια δρομολόγια εν όψει της κακοκαιρίας – Σύσταση για περιορισμό μετακινήσεων

Εν όψει της ραγδαίας επιδείνωσης που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Σάββατο και ειδικά στην περιοχή της Αττικής τις απογευματινές ώρες, κατόπιν αιτήματος της Πολιτικής Προστασίας και σύμφωνα με τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. προχωρά σε κατάργηση των παρακάτω δρομολογίων, προληπτικά, για την προστασία των επιβατών και του προσωπικού της:

Αμαξοστοιχία ΙC 55, Θεσσαλονίκη – Αθήνα (αναχώρηση 12:15)

Αμαξοστοιχία IC 54, Αθήνα – Θεσσαλονίκη (αναχώρηση 12:20)

Προαστιακός 1546, Αθήνα – Χαλκίδα (αναχώρηση 12:51)

Προαστιακός 1547, Χαλκίδα- Αθήνα (αναχώρηση 12:25)

Αναλόγως της εξέλιξης του φαινομένου, θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση για τυχόν επιπλέον μεταβολές στα δρομολόγια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr., επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσουν οι καιρικές συνθήκες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σήμερα και στην περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Με βάση τα προγνωστικά δεδομένα, αναμένονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές, οι οποίες ενδέχεται να δυσκολέψουν τη μετακίνηση στο οδικό δίκτυο του νομού, γι’ αυτό το meteo εφιστά προσοχή στις μετακινήσεις.

Για τους λόγους αυτούς, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι παραμένει σε ισχύ η ισχυρή σύσταση που έχει απευθύνει από χθες για τον περιορισμό κάθε μη απαραίτητης μετακίνησης σε ανατολική Στερεά, ιδίως σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία, Αττική, ιδίως στα βόρεια και στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές περιοχές, Μαγνησία και Σποράδες και κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

«Η σημερινή ημέρα σε πολλές περιοχές ενδεχομένως να παραπλανήσει ότι η κακοκαιρία έχει τελειώσει. Επισημαίνουμε ότι η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σφοδρή με έντονες χιονοπτώσεις. Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. 

Ακόμη επισημαίνει ότι οι οδηγοί στις παραπάνω περιοχές θα πρέπει, εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πως να τις τοποθετούν. Σημειώνεται ότι η σύσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά προάστια της Αττικής, όπου το φαινόμενο θα είναι έντονο, καθώς και στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν προς τις περιοχές αυτές.

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News