Κοινωνία Τετάρτη 2/03/2022, 13:45
FOCUS BARI

Πόση ώρα περνούν online οι Έλληνες boomers;

Πόση ώρα περνούν online οι Έλληνες boomers;

Συνεχώς περισσότερο εξοικειώνονται με τη χρήση του Διαδικτύου οι Έλληνες άνω των 55 ετών, με τη χρήση να αυξάνεται σε εντυπωσιακό βαθμό ιδίως μετά την επέλαση της πανδημίας. Συγκεκριμένα, όπως διαφαίνεται από σχετική έκθεση της Focus Bari η χρήση του Ίντερνετ στις ηλικιακές ομάδες 55-64 και 65-74 ετών ανέρχεται στο 90% και στο 73% αντίστοιχα με βάση στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2021. Πρόκειται για αύξηση της τάξης 11% και 21% αντίστοιχα μέσα σε μόνο δύο χρόνια.

Στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 55 και 64 ετών, παρατηρείται μεγαλύτερη αύξηση στη χρήση του Διαδικτύου για Webinars (+177% σε δύο χρόνια), για online banking ή ψηφιακές συναλλαγές (+76%), για συναλλαγές του δημοσίου τομέα (+72%), για ψηφιακές αγορές (+58%), για web tv (+57%), για παιχνίδια (+43%), για email (+41%) και για κοινωνικά δίκτυα (+37%).

Πόση ώρα περνούν online οι Έλληνες boomers;-1

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ίδια ηλικιακή ομάδα χρησιμοποιεί περισσότερο τα smartphone για πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε σχέση με άλλες συσκευές, ενώ ο μέσος χρόνος που περνούν online φτάνει τα 85 λεπτά την ημέρα.

Τέλος, είναι αξιοσημείωτο ότι το 86% των Ελλήνων από 55 έως 64 ετών χρησιμοποιεί μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 37% μέσα στα τελευταία δύο χρόνια. Επίσης, σύμφωνα με τα ευρήματα της Focus Bari, κατά μέσον όρο περνούν 62 λεπτά την ημέρα, ενώ τα κυρίαρχα social media που χρησιμοποιούν είναι το Facebook, το Messenger και το Viber.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι κωδικοί παραβιάζονται πιο συχνά – Οι 20 πιο «εύκολοι»

Πόση ώρα θα περνάμε στο metaverse;

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Οδηγίες για να αποφεύγετε οικονομικές απάτες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News