Κοινωνία Πέμπτη 17/12/2020, 11:05
ΑΘ. ΤΣΑΚΡΗΣ

«Δεν αποκλείεται σκληρότερο lockdown τον Ιανουάριο»

«Περιμένουμε μεγαλύτερη έκρηξη του ιού» δήλωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ

Φωτ. Intime

Το ενδεχόμενο επιβολής πιο «σκληρού» lockdown τον Ιανουάριο, αντίστοιχου με αυτό του Μαρτίου, άφησε ανοιχτό ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής.

«Μπαίνουμε σε έναν δύσκολο μήνα. Μπορεί να έχουμε το εμβόλιο που σίγουρα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο και θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της επιδημίας, όμως τον Ιανουάριο περιμένουμε μεγαλύτερη έκρηξη του ιού, με αναζωπύρωση του δεύτερου κύματος. Δεν αποκλείεται να είναι χειρότερο από ό,τι βιώσαμε τον Νοέμβριο» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Όπως είπε, η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει και με τις καιρικές συνθήκες, αλλά και τον συγχρωτισμό τις ημέρες των εορτών.

«Έτσι, ενδέχεται παράταση του υπάρχοντος lockdown και τον Ιανουάριο ή ακόμα σκληρότερο, τύπου Μαρτίου» πρόσθεσε.

Για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής, ο κ. Τσακρής ανέφερε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα συντείνουν προς την επιβολή σκληρότερων μέτρων ώστε «να προλάβουμε αυτό που συνέβη στη Βόρεια Ελλάδα». Όπως είπε, αντίστοιχη είναι η εικόνα και σε ορισμένους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Κοζάνη. 

Ο ίδιος απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές τις περιοχές στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλά εργοστάσια και εργάτες που μετακινούνται μαζί με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News