Κοινωνία Σάββατο 26/02/2022, 18:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας για τους Έλληνες νεκρούς

«Εκφράζουμε βαθιά θλίψη»

Η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας για τους Έλληνες νεκρούς

Ανακοίνωση για τον θάνατο Ελλήνων ομογενών από βομβαρδισμούς στην νότια και ανατολική Ουκρανία εξέδωσε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα. 

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς. Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές. Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές. Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν.

»Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο. Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό». 

Ας σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας αφορούσε την είδηση περί θανάτου δύο Ελλήνων ομογενών στο χωριό Σαρτανά. 

Στο μεταξύ, όμως, ακόμη τέσσερις Έλληνες έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμούς στο χωριό Μπουγάς. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News